Καταγγελία του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για τον κίνδυνο εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ να χάσουν 7 ημερομίσθια

Καταγγέλλουμε την πρακτική του υπουργείου που μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε νομοθετική ρύθμιση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ που είχε λήξει η ημερομηνία της συμβάσεως τους πριν την έκδοση αριθμ. πρωτ. οικ. 10608/12-02-2024 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1041/Β/12-2-2024)..
Ορισμένοι από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας βρίσκονται σε θέση να μην τους καταβληθούν 7 ημερομίσθια για ευθύνες των αρμόδιων υπουργείων που έγκαιρα δεν υπόγραψαν την σχετική ανανέωση των συμβάσεων τους ενώ ήταν σε γνώση τους και είχε επισημανθεί από την ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι καθαρά ευθύνη των υπουργείων Εθνικής οικονομίας & οικονομικών – Εσωτερικών – Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης να προβούν άμεσα στην σχετική νομοθετική ρύθμισης και να μην αναγκάζει τους εργαζόμενους να είναι σε καθεστώς υπό ομηρία.
Και σε τελική ανάλυση ποιος καλείται ηθικά να καλύπτει τα τερατουργήματα ,τις φαιδροτητες των υπουργείων , όλων των υπευθύνων που στο τέλος μόνο τον εργαζόμενο δεν καλύπτουν .
Καλούμε τη διοίκηση να βρει τρόπο να τους αποζημιώσει έστω κ εκ των υστέρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *