Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας : Θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλες και όλους

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζει το Σύνταγμα και φέρνει προς ψήφιση το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που θα ανοίξει τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών επιχειρήσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

Το Σύνταγμα λέει « H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.» Το ρήμα απαγορεύω δεν είναι κατανοητό; Κάποιες έννοιες είναι συγκεκριμένες. Δεν μπορούμε να λέμε «ουρανός» και να εννοούμε «τραπέζι». Πως τίθεται θέμα ερμηνείας; Ας φέρει αναθεώρηση του Συντάγματος η κυβέρνηση, να κάνουμε ξανά συζήτηση από την βάση ξανά. Το θέμα είναι ότι, επειδή νιώθει η κυβέρνηση ότι μπορεί να το περάσει, αποφασίζει απλά να το κάνει. Παραβιάζει με αυτό τον τρόπο αναίσχυντα το Σύνταγμα και παρανομεί.

Τα δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας είναι εξαιρετικά, πολύ πιο ψηλά στην διεθνή κατάταξη. Το δημόσιο πανεπιστήμιο το σαμποτάρει συστηματικά η κυβέρνηση, και παρόλα αυτά τα πάει καλά. Η κυβέρνηση μειώνει ή διατηρεί χαμηλά την χρηματοδότηση. Οι φοιτητές πληθαίνουν, οι υποδομές είναι υποχρηματοδοτημένες, υπάρχει υποστελέχωση.

Ο αγώνας κατά της εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας κορυφώνεται.

Θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλες και όλους και δε θα υποχωρήσουμε μέχρι να μπει τέλος στο διαλυτικό σχέδιο της Κυβέρνησης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *