Απάντηση σε ερώτηση (και) Αλέκου Αυλωνίτη για την επέκταση του χρόνου της αντιπυρικής περιόδου

Στις 8 Δεκεμβρίου, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία της αν.Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Χαράς Καφαντάρη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την επέκταση του χρόνου της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Ε.Τουρνάς στην απάντησή του, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τους τύπους, παρά για την ουσία, περιγράφοντας το ήδη γνωστό νομικό καθεστώς για τον χρονικό καθορισμό της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς να αναφέρει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του υπουργείου, ώστε να επεκταθεί η αντιπυρική περίοδος.

Η Ελλάδα γνωρίζει μεγάλες καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές. Δεν πρέπει η κυβέρνηση να μένει θεατής. Η αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού, η ανανέωση του εξοπλισμού και η επαρκής στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα, στην παρακολούθηση και αποτροπή πυρκαγιών. Η κλιματική αλλαγή θέτει νέα δεδομένα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *