Στ. Γκίκας: «Να Σταθούμε στο Πλευρό των Γυναικών σε Όλο τον Κόσμο που Μάχονται για τα Αυτονόητα Δικαιώματά τους, την Ισότητα και την Αξιοπρέπειά τους»

Με αφορμή την σημερινή “Ημέρα της Γυναίκας”, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη Δήλωση:

«Η Ημέρα της Γυναίκας μας δίνει την ξεχωριστή ευκαιρία να τιμήσουμε και να αναγνωρίσουμε τον ρόλο και τη σημασία που έχουν οι γυναίκες στη ζωή μας και στην κοινωνία γενικότερα. Είναι μια Ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών, στην υποστήριξη της ισότητας των φύλων και στην αναγνώριση των επιτευγμάτων των γυναικών σε όλους τους τομείς, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική, στην οικονομία.

Σύζυγοι, σύντροφοι, μητέρες, εργαζόμενες.  Στους πολλαπλούς ρόλους που έχουν οι γυναίκες διαχρονικά, έχει σημασία να αφουγκραζόμαστε τις φωνές τους, να αναγνωρίζουμε τις εμπειρίες τους και να δίνουμε τη δέουσα προσοχή στις ανάγκες τους.

Είναι όμως και μια ευκαιρία να σταθούμε στο πλευρό των γυναικών σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να μάχονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους, την ισότητα και την αξιοπρέπειά τους. Να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων και να διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα έχει τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα με τους άνδρες.

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτήν την Ημέρα ως κίνητρο για να δράσουμε υπέρ της ισότητας, της δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών, της προστασίας της μητρότητας, του δικαιώματος στην εργασία, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο και την προσφορά των γυναικών στις κοινωνίες των ανθρώπων

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *