Σύσκεψη στα γραφείου του δικηγορικού συλλόγου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου και συνεργατών του, του Βουλευτή Κερκύρας κ. Στέφανου Γκίκα, του Προέδρου και μελών του ΔΣ του ΔΣΚ και την Διευθύντρια των Φυλακών Κέρκυρας κ. Λίτσα Σταύρου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η δημιουργία νέου σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος στην Κέρκυρα.

Ο Προεδρος του ΔΣΚ καλωσόρισε τον Υφυπουργό και του εξέθεσε τις έως τώρα ενέργειες και συζητήσεις για το ζήτημα, που προηγήθηκαν με τους προκατόχους του, του ανέφερε δε ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι έμπρακτο, μιας και έχει προηγηθεί αρκετά μεγάλη προπαρασκευή. Επιπρόσθετα του τόνισε ότι με την έκτιση χαμηλών ποινών και την αυστηροποίηση του νεοψηφισθέντος Ποινικού Κώδικα, προστίθεται ένα επιχείρημα δημιουργίας νέου και μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος, μιας και οι ανάγκες κράτησης μαθηματικά θα αυξηθούν.

Των επιχειρημάτων αυτών συνηγόρησαν ο Βουλευτής, όπως και η Δντρια των Φυλακών.

Ο κ. Υφυπουργός ζήτησε την συναίνεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την συνεννόηση με αυτήν στο ζήτημα της προόδου του νέου έργου.

Ήδη δε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκαν 2 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Περιφερειαρχη Ι.Ν. κ Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος δεσμεύτηκε να επισκεφθεί τον κ. Νικολακόπουλο άμεσα για το θέμα.

Το επόμενο βήμα θα είναι ο έλεγχος καταλληλότητας των υποψηφίων, για το έργο, ακινήτων, που θα γίνει από ειδικούς του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Η συνάντηση έκλεισε με την διαπίστωση ότι ένα έργο αυτού του μεγέθους δεν είναι, σαφώς, απλή υπόθεση, όμως υπάρχει η πολιτική βούληση, η ανάγκη και η διάθεση να αντιμετωπιστεί από όλους μας με σοβαρότητα και ευθύνη και να προχωρήσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *