Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα μας, τη διατήρηση του Εφετείου Κέρκυρας και το δημοκρατικό δικαίωμα των νησιωτών για ισότιμη δυνατότητα προσφυγής στην Δικαιοσύνη

“Κρούει ανοιχτές θύρες” ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Κοντός ζητώντας και από τον βουλευτή Κέρκυρας και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη τη ρητή και ξεκάθαρη θέση του για τη διατήρηση του Εφετείου Κέρκυρας.

Για το θέμα ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε: “Εξαρχής ήμουν επικριτικός απέναντι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Προειδοποίησα ότι με τους σχεδιασμούς τους, η Δικαιοσύνη στα νησιά συρρικνώνεται και ακυρώνεται στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα δικαστικής προσφυγής των νησιωτών.

Όμως, αντί διαλόγου, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες αντιθεσμική συνάντηση της ηγεσίας του Υπ. Δικαιοσύνης, μόνο με τους βουλευτές της ΝΔ και τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων των Ιονίων Νήσων και της Δ. Ελλάδας, αποκλείοντας τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Διαμαρτυρήθηκα εντόνως τότε και προειδοποίησα ότι, ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε στη διακριτική ευχέρεια του κράτους-φέουδου όπως το αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη λειτουργία των θεσμών.

Κατά την άποψή μου, οι διαρροές σε αθηναϊκά ΜΜΕ, περί επικείμενης κατάργησης του Εφετείου Κέρκυρας, δεν είναι “αθώες”, ούτε πρέπει να μας καθησυχάζουν οι διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης και τον κ. Γκίκα τοπικά. Υπενθυμίζω δε, στους συνάδελφους δικηγόρους ότι αυτές τις ημέρες ο κλάδος μας πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις ακριβώς γιατί δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο οι διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη περί δήθεν δίκαιης φορολόγησης των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο. Εμείς θα είμαστε παρόντες και παρούσες, ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπερασπίζοντας τα κεκτημένα μας, τη διατήρηση του Εφετείου Κέρκυρας και την ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *