Μνημόσυνο στη Κέρκυρα για τα θύματα στα Τέμπη

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των βιαίως φονευθέντων συνανθρώπων μας κατά το δυστύχημα.
Ο κ. Νεκτάριος, σε σύντομη προσφώνησή του, τόνισε το πένθος όλου του ελληνικού λαού, το οποίο συμμεριζόμενη η Εκκλησία ζήτησε να γίνει προσευχή αυτή την ημέρα. Η ελληνική δικαιοσύνη ακόμη δεν μπόρεσε να δώσει επαρκή απάντηση στο γιατί συνέβη αυτό σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στις καρδιές των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους πάνω στο άνθος της ηλικίας τους,, αλλά και σε όσους στερήθηκαν τους οικείους τους. Τα αναπάντητα ερωτήματα οι ιθύνοντες της πατρίδος μας δεν τα έχουν ως προτεραιότητα. Αντίθετα, σπεύδουν να νομοθετούν με αήθεια απέναντι στην οικογένεια και την μητρότητα, ξεχνώντας τον πόνο αυτών των μητέρων. Η Εκκλησία μας όμως ως στοργική μητέρα δεν λησμονεί. Εύχεται και προσεύχεται υπέρ αναπαύσεως των αθώων θυμάτων. Μπορεί να φάνηκε στους άφρονες ανθρώπους ότι «κάκωσίς εστιν» η έξοδός τους από τη ζωή, αλλά εκείνοι «εισί εν ειρήνη». Ο πειρασμός, αλλά και η αμέλεια της πολιτείας προκάλεσαν αυτό το τραγικό περιστατικό. Ο Δικαιοκρίτης Κύριος όμως ας αποδώσει τη δικαιοσύνη, την ανάπαυση, την ειρήνη, για να ζήσουν τα αθώα θύματα την ανάστασή τους και τη χαρά της βασιλείας του Θεού, κατέληξε τις σκέψεις του ο Μητροπολίτης Κερκύρας.
Σε όλους τους ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας, στις 10 το πρωί, χτύπησαν 57 φορές πένθιμα οι καμπάνες, για να τιμηθούν οι νεκροί των Τεμπών, κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *