Κερκυραίος προπονητής οδηγεί μαθητική ομάδα ρομποτικής στο βάθρο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2022.

Η Αλίκη Ράγκου, ο Κωνστανίνος Μαζαράκης, ο Γιάννης Ράγκος και ο Σπύρος Τσουκαλάς κατέκτησαν την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Νοεμβρίου στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, με το πρότζεκτ τους Pop2See.

Ο Σπύρος, αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία στροφή στην καριέρα του και ασχολείται με τον χώρο των startups.

Η Αλίκη, το επιχειρηματικό μυαλό της ομάδας, τονίζει: “Όταν πρωτογνώρισα τον Σπύρο του μίλαγα στον πληθυντικό! Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε φτάσει τόσο μακριά. Μετά τους γονείς μας, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε τόσο σε εμάς. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ μας έχει βελτιώσει ως ανθρώπους και πόσα πράγματα μας έχει μάθει. Είναι το πρότυπό μας!”

Ο Σπύρος έγινε προπονητής των παιδιών εντελώς τυχαιοκρατικά. Όπως σημείωσε: “Ξύπνησα μία μέρα και με ρώτησε η μαμά του Κωνσταντίνου, με την οποία δούλευα μαζί στο παρελθόν, εάν μπορούν να με δηλώσουν για προπονητή τους σε έναν διαγωνισμό. Φυσικά και δέχτηκα! Πού να ήξερα ότι περίπου 1,5 χρόνο μετά θα έχουμε σχηματίσει την δική μας μικρή “οικογένεια” όπως μου αρέσει να την αποκαλώ, και θα έχουμε στεφθεί Ολυμπιονίκες στη Ρομποτική!”.

Ο Κωνσταντίνος, ο μηχανικός της ομάδας, λέει: “Είμαι πολύ χαρούμενος που “κατά τύχη” διαλέξαμε αυτόν τον coach. Δεν περίμενα ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έχει κάνει για εμάς!”

Τέλος, ο Γιάννης, ο μικρότερος της ομάδας και υπεύθυνος για την εφαρμογή Pop2See, σημειώνει: “Ο Σπύρος δεν είναι απλά ένας προπονητής, που τον νοιάζει μόνο η πρόκριση! Είναι πάντα θετικός σε όλα, όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά πάντα τα καταφέρνει και βελτιώνει την κατάσταση! Δεν είναι ένας προπονητής όπως οι άλλοι, είναι και μέρος της οικογένειάς μας”.

To Pop2See είναι ένα σύστημα συσκευών που διευκολύνει την ένταξη των τυφλών μαθητών στα γενικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Επιτρέπει στους μαθητές ή φοιτητές με απώλεια όρασης να παρακολουθούν το πρόγραμμα των γενικών σχολείων και των πανεπιστημίων, βοηθώντας τους να καταγράφουν και να υπαγορεύουν σημειώσεις, καθώς και να διαβάζουν κείμενα από τον πίνακα, σημειώσεις ή ακόμα και βιβλία.

Και τι προσφέρει το Pop2See;

αυτονομία και σταδιακή ανεξαρτητοποίηση των παιδιών με απώλεια όρασης
αναβάθμιση της επικοινωνίας τους με τους εκπαιδευτικούς
ένταξη και συμπερίληψή τους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, προσδοκώντας να αλλάξει την εκπαιδευτική τους καθημερινότητα.

Το περίπτερο της ομάδας στην Γερμανία επισκέφθηκαν, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Βασίλης Κοΐνης, και η σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Φρίντα Γεωργίου, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό τους για την ομάδα και την “επαγγελματική” της παρουσία.
Σημειώνεται επίσης ότι η ομάδα είχε διακριθεί και στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων του υπουργείου Παιδείας, και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό των Νέων Επιστημόνων 2022, στο Leiden της Ολλανδίας μαζί με άλλες δύο ελληνικές ομάδες.
Τέλος, η τεχνολογική πρωτοβουλία Pop2See Smart Class, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστου Δήμα, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *