ΑΝΑΣΑ: Μετά από αίτημα της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην κυβέρνηση το θέμα της υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου.

Στον απόηχο των απαράδεκτων δηλώσεων του υπουργού ΠΡΟΠΟ για την ανομία στην Ζάκυνθο, η ΑΝΑΣΑ έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις ιδιαίτερα μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό τις οποίες αντιμετωπίζει η ΔΑ (διεύθυνση Αστυνομίας) του νησιού, έτσι όπως προκύπτουν από τις έγγραφες αναφορές της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφορές που δυστυχώς παραμένουν μέχρι και τώρα αναπάντητες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και από την οργανική δύναμη, που πλέον κρίνεται ανεπαρκής για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες, υπηρετούν 40 περίπου λιγότεροι.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό για την αντικειμενική αδυναμία της ΔΑ Ζακύνθου να αντιμετωπίσει τα πάμπολλα προβλήματα αστυνόμευσης, είναι η αναλογία αστυνομικού με τον πληθυσμό, όπου για την Ζάκυνθο είναι 1:500 (ενώ στην γειτονική Ηλεία είναι 1:200) και το καλοκαίρι εκτοξεύεται σε 1:1083!

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας στην ΑΝΑΣΑ δεσμεύθηκε για επικοινωνία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα με τον αρμόδιο υπουργό, από τον οποίο θα ζητήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Εμείς ως ΑΝΑΣΑ ευελπιστούμε για θετικά μέτρα, αναμένουμε και επαγρυπνούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *