Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με τη Διοικούσα Επιτροπή του περιφερειακού τμήματος Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής δέχθηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Τετάρτης τον Πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε κ. Γιάννη Μεταλληνό και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για επίκαιρα θέματα και προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος. Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα χωροταξικά σχέδια, αλλά και την ανάγκη να δοθεί ο επαρκής χρόνος παράτασης για την κτηματογράφηση στο νομό.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του τμήματος Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε. και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την επίσκεψη τους στο γραφείο μου και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε όπως πάντα, για επίκαιρα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους και σχετίζονται κυρίως με τις υποδομές και με τεχνική ζητήματα. Να σας θυμίσω ότι και προεκλογικά μετά από συζητήσεις είχαμε υιοθετήσει στο πρόγραμμα μας προτάσεις του Τ.Ε.Ε.

Σήμερα καλούμαστε να διευθετήσουμε και να παρέμβουμε άμεσα για την επίλυση προβλημάτων τα οποία λιμνάζουν και το σημαντικότερο και οξύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι γνωστό ότι η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός του νησιού κοστίζει και επιβαρύνει δυσβάστακτα τα οικονομικά των δήμων, αλλά και των δημοτών. Το πρόβλημα δε έχει οξυνθεί μετά την αποδοχή των ενστάσεων των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία για το εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, κάτι που σημαίνει ότι το εργοστάσιο ακόμα καθυστερεί και εμείς οφείλουμε να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις σε αυτές τις νέες αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Επίσης ένα ακόμα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον και οφείλουμε να λάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες από σήμερα, είναι το πρόβλημα της ύδρευσης του νησιού. Βεβαίως το υδρευτικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Κέρκυρα αλλά όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας και να σας θυμίσω τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την ύδρευση πριν λίγο καιρό η Ζάκυνθος. Το υδρευτικό πρόβλημα είναι κοινό.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήσαμε και τα ζητήματα που αφορούν την Κτηματογράφηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και κυρίως για το γεγονός ότι η δίμηνη παράταση που δόθηκε δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες. Οφείλουμε όλοι μας και να είμαστε ρεαλιστές και πραγματιστές και να δίνουμε με τις αποφάσεις μας τις λύσεις στα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό θα πρέπει να πράξει και η Πολιτεία να δώσει τα χρονικά περιθώρια, τόσο στους πολίτες όσο και στους μηχανικούς να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στα χρονοδιαγράμματα.

Τέλος συζητήσαμε το πολύ σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την εικόνα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο και κυρίως να καταστεί ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Και αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο τη Κέρκυρα, αλλά όλα τα νησιά, όμως στη Κέρκυρα μπορώ να πω δυστυχώς ότι το οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα. Είναι έργα και παρεμβάσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια, κυρίως όσον αφορά την συντήρηση του και όχι μόνο και έχουν καθυστερήσει να υλοποιηθούν. Έχουμε μπροστά μας αυτή την μεγάλη πρόκληση να διεκδικήσουμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις, να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μελέτες και να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο και προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με το Τ.Ε.Ε.».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Μεταλληνός δήλωσε:

«Είχαμε συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε. με τον Περιφερειάρχη κ. Τρεπέκλη, και συζητήσαμε σχετικά με τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Νέες προκλήσεις οι οποίες προκύπτουν στα πλαίσια της συνεργασίας που οφείλουμε, ως φορείς να διατηρούμε και να αναπτύσσουμε για το καλό του τόπου του για τον ίδιο τον εαυτό μας.

Συζητήσαμε διάφορα θέματα όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, όσον αφορά την ύδρευση, τα τοπικά χωροταξικά σχέδια, το κτηματολόγιο που είναι βέβαια ένα φλέγον ζήτημα και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία σε όλους τους τομείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *