Στέφανος Γκίκας για την 28η Επέτειο των Ιμίων: «Η θυσία των 3 Αξιωματικών αποτελεί Φωτεινό Φάρο για τις Νέες Γενιές των Στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων»

Με αφορμή την 28η επέτειο από την ημέρα που οι τρεις Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, έπεσαν υπέρ Πατρίδος στα Ίμια, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είκοσι οχτώ ολόκληρα χρόνια από τη θλιβερή εκείνη νύχτα που τρεις γενναίοι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Κερκυραίος Έκτορας Γιαλοψός έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας, οι μνήμες είναι ακόμα ζωντανές.
Αναλογίζομαι συχνά την ένταση των γεγονότων εκείνων των ημερών, καθώς ήμουν τότε Κυβερνήτης της Πυραυλακάτου «ΑΝΝΙΝΟΣ» και έζησα τα γεγονότα εκ των έσω.
Οι Ναυτικές μας δυνάμεις, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να πολεμήσουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας. Όμως, οι αποφάσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας δεν ήταν αυτές που αναμέναμε και δεν μας επέτρεψαν να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία και την προς όφελός μας διαμορφωθείσα τακτική κατάσταση. Η Ιστορία θα κρίνει…
Σήμερα, που οι προκλήσεις είναι πολλές και διαρκείς, τιμούμε ιδιαίτερα τη Μνήμη των τριών Ηρώων που έπεσαν για την προάσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Η θυσία τους αυτή, αποτελεί φωτεινό φάρο για τις νέες γενιές των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που είναι έτοιμες και πρόθυμες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους εάν οι καταστάσεις το απαιτήσουν!
Αιωνία τους η Μνήμη! Αθάνατοι!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *