Στο Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας οι 10 παραδοσιακές κερκυραϊκές φορεσιές της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού ΙΝ – Δωρεά για συντήρηση και ανάδειξή τους

Δέκα παραδοσιακές κερκυραϊκές φορεσιές ( γυναικείες 7 και αντρικές 3) που βρίσκονταν μέσα σε προθήκες στα γραφεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων εδώ και δεκαετίες- χρειάζονταν άμεσα φροντίδα, συντήρηση και ανάδειξη.

Έτσι λοιπόν η Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής θεώρησε, με γνώμονα την προστασία των φορεσιών, ότι ο καταλληλότερος φορέας για τη συντήρηση και προστασία τους είναι το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, οπότε και αποφασίστηκε η δωρεά των στολών.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2023, παρουσία του Προϊσταμένου Κέρκυρας, κ. Κώστα Τσουμάνη Κωνσταντίνου, της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας, Λουίζας Αλεξάκη, Συμβολαιογράφου και Δικηγόρου, υπογράφτηκε το πρωτόκολλο της δωρεάς προς το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας των φορεσιών και των προθηκών τους.

Ήδη, από τις 16 Ιανουαρίου 2024, οι φορεσιές και οι προθήκες βρίσκονται στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κέρκυρας, όπου όλο αυτό το διάστημα γίνεται προετοιμασία -και συνεχίζονται οι εργασίες- ώστε ο πολύτιμος αυτός θησαυρός να φιλοξενηθεί, να συντηρηθεί και να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Πρόεδρος του Λ.Ε. Κέρκυρας, κ. Αλεξάκη και τα μέλη του Δ.Σ. , ευχαριστούν θερμά για την ανεκτίμητη δωρεά, προσωπικά τον κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνο αλλά και την Υπηρεσία Τουρισμού για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *