Συνάντηση Ομάδας γυναικών Κ. Κέρκυρας (μέλος ΟΓΕ) με Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν οι αυξανόμενες ανάγκες για μέτρα οικονομικής, κοινωνικής, νομικής και ψυχολογικής στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, ιδιαίτερα και στο νησί της Κέρκυρας.

Αν και αποτελεί μία υπηρεσία «πρώτης γραμμής» που υποδέχεται πολλά καινούρια περιστατικά ετησίως, η χρηματοδότηση της στηρίζεται σε προγράμματα με ημερομηνία λήξης, με αποτέλεσμα να οδηγεί στην ανασφάλεια και τους εργαζομένους, ανανεώνοντας κάθε φορά συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά και την ύπαρξη της ίδιας της δομής.. Άλλωστε το έχουμε δει να συμβαίνει στην Κέρκυρα με αντίστοιχη δομή, όπως το Κέντρο Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών.

Η Ομάδα γυναικών Κεντρικής Κέρκυρας ανέδειξε τις ευθύνες που έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και οι κατευθύνσεις τις ΕΕ, που θεωρούν κόστος την στελέχωση των συμβουλευτικών κέντρων. Η συζήτηση έκλεισε με το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης της ΟΓΕ για τα συμβουλευτικά κέντρα και τα κέντρα φιλοξενίας τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους και άμεσα να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στις δομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *