Διαμαρτυρία το Σάββατο 20 Γενάρη στο Δήμο Ζακύνθου για το πρόβλημα υδροδότησης της πόλης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 20 Γενάρη στις 11 π.μ. στο Δήμο Ζακύνθου, καλεί τους κατοίκους και τα εργατικά σωματεία το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μία βδομάδα η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, από την έλλειψη νερού, λόγω εισροής πετρελαίου στο δίκτυο υδροδότησης.

Απαιτώντας, τώρα να δοθεί δωρεάν νερό και να επιταχτούν γι’ αυτό το σκοπό οι ιδιωτικές υδροφόρες (οι κάτοχοι των οποίων χρεώνουν ως και 70 ευρώ για κάθε βυτίο), το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι δεκάδες κάτοικοι καθημερινά, αν και αιτούνται για τη δωρεάν λήψη νερού δεν έχουν πάρει (από τα συνεργία ΔΕΥΑΖ και Δήμου), ενώ η κατάσταση, έχει δυσκολέψει κατά πολύ.

Το ΕΚΖ διεκδικεί, μεταξύ άλλων από Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή, να εγκατασταθεί κλιμάκιο τεχνικών από τα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση αποκατάσταση του δικτύου και την προμήθεια των κατοίκων με νερό, να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για τον πλήρη και σωστό καθαρισμό (ντεπόζιτων, σωληνώσεων κ.α.) με έξοδα του Δήμου, αποζημιώσεις σε όσους υπέστησαν ζημιές, να αντικατασταθεί πλήρως το απαρχαιωμένο, άκρως επικίνδυνο δίκτυο, καθώς και να επεκταθεί, ώστε να καλύψει το σύνολο των λαϊκών αναγκών με συνεχή παροχή.

Πάνω από 1.500 νοικοκυριά με πρόβλημα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος, παραδέχθηκε ότι 1.500 νοικοκυριά (που σημαίνει πολλοί περισσότεροι κάτοικοι), στην πόλη, έχουν μείνει χωρίς νερό. Τόνισε, πως παραμένει άγνωστο πότε θα λειτουργήσει ξανά το δίκτυο και σημείωσε, ότι ακόμη και να πάρουν νερό τα σπίτια που το στερούνται, με μεταφορά του μέσω υδροφόρων, σε δύο ημέρες θα χρειάζονται επανα-τροφοδοσία, κάτι που δείχνει συνολικά την πολύ δύσκολη κατάσταση.

Σε μια προσπάθεια να “ξεφύγει” και του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και με τις ζημιές που έχουν υποστεί σε σωληνώσεις, δεξαμενές, και ντεπόζιτα αποθήκευσης του νερού οι κάτοικοι, ανέφερε ότι δεν φέρει ευθύνη η ΔΕΥΑΖ ή ο Δήμος, για τις υδραυλικές δικτυώσεις μετά την παροχή του κάθε μετρητή (ρολογιού), χωρίς όμως να εξηγεί ποιος ευθύνεται για την ποιότητα του νερού, πως αυτό “καταλήγει” στα σπίτια κ.α.. Την ίδια ώρα, μεγαλώνουν και τα έξοδα στα λαϊκά νοικοκυριά, που καλούν συνεργία υδραυλικών για να επισκευάσουν τις βλάβες τους.

Στη συνεδρίαση, το «παρών» έδωσαν και αρκετοί κάτοικοι της πόλης, ενώ με την ουσία των λεγομένων της Δημοτικής Αρχής, απαιτώντας άμεσα δωρεάν παροχή τώρα νερού και με επίταξη των ιδιωτικών υδροφόρων, αποζημιώσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όσους επλήγησαν κ.α. μέτρα, αντιπαρατέθηκαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *