Βασίλης Καββαδίας: “Ζητώ συγγνώμη”

Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο της Κέρκυρας.
Ζητώ συγγνώμη από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους της Γαρίτσας.
Ζητώ συγγνώμη από όλους γιατί, πριν από λίγα χρόνια, ως αντιδήμαρχος του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, έκανα το ατόπημα (εκ του αποτελέσματος αυτό προκύπτει) να διασφαλίσω μέσω ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών πηγών το ποσόν των 71.100.000 για την Πόλη.
Που να ήξερα τότε ότι αυτό, αντί να είναι προς όφελος της Κέρκυρας «μας» θα κατέληγε να γίνει αιτία διχασμού της κοινωνίας, του δημοτικού συμβουλίου κλπ.
Όπως αντιλαμβανόμαστε, αναφέρομαι στο Άλσος της Γαρίτσας. Στο Άλσος, που η μεν Δημοτική Αρχή αποφάσισε να κόψει …… (ο αριθμός ποικίλει) δένδρα και να στήσει και ένα γήπεδο skate, οι δε κάτοικοι και πολλοί Κερκυραίοι αντιδρούν με ένταση.
Αναφέρομαι στο Άλσος που, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η συμπολίτευση …. απουσίαζε και παραβρισκόταν μόνον η αντιπολίτευση.
Αναφέρομαι στο Άλσος, για το οποίο ο πρόεδρος των κατοίκων άλλου …. Άλσους (Ανεμομύλου) συμφωνεί να κοπούν τα δένδρα και επίσης συμφωνεί (στο Άλσος των άλλων) να κατασκευαστεί ένα τσιμεντένιο γήπεδο το οποίο θα καλύψει το ένα ενδέκατο αυτού.
Δεν είναι λοιπόν λίγοι οι λόγοι για τη συγγνώμη μου.
Εάν μπορούσα να διαβλέψω όλα αυτά, όταν κατέβαλα τις τεράστιες προσπάθειες για τη χρηματοδότηση του Δήμου και επίσης, όταν κατέβαλα τις τεράστιες προσπάθειες για ομοφωνία τόσο στην κοινωνία (έγιναν 27 δημόσιες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς), όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ειλικρινά δεν θα αναλάμβανα αυτό έργο.
Αν γνώριζα τότε ότι, το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες (1.200.000) ευρώ, το οποίο διασφάλισα για την ανάπλαση των Αλσών Γαρίτσας – Ανεμόμυλου θα δημιουργούσε όλη αυτήν την αναστάτωση, δεν θα το τολμούσα.
Βέβαια θα με ρωτήσει κάποιος , γιατί 1.200.000 και όχι περισσότερα, ας πούμε 2.800.000. Η απάντηση είναι ότι, παρότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ από τη Δημοτική Αρχή Νικολούζου, η εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν ότι αυτό το ποσόν θα κάλυπτε τις ανάγκες.
Αυτό το αναφέρω γιατί πολύ συζήτηση γίνεται ότι, η μελέτη με βάση την οποίαν εκπονείται το έργο σήμερα, έγινε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Με κάθε υπευθυνότητα ως Αντιδήμαρχος της, δηλώνω ότι αυτό δεν ισχύει (εκτός και εάν μου την …. έκρυβαν). Προς επίρρωση των ισχυρισμών μου επικαλούμαι τη Διαχειριστική Αρχή, η οποία με πίεζε να ξεκινήσω την ανάπλαση και εγώ με τη σειρά μου πίεζα τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για τη σχετική μελέτη, την οποίαν ουδέποτε παρέλαβα.
Αγαπητοί συμπατριώτες μετά από όλα αυτά καταλήγω στο ότι, αν ποτέ ξαναβρεθώ στη θέση να έχω τη δυνατότητα να εξασφαλίσω χρήματα για την Κέρκυρα «μας» θα το σκεφτώ πάρα-πάρα πολύ.
Βασίλης Καββαδίας
Πρώην Αντιδήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *