Οδός Απολλοδώρου… Και η απήδαλος ναύς ακόμα ταλαιπωρείται από τους … κωπηλάτες

Ένα από τα έργα του Απολλόδωρου ήταν « το περί νεών», δηλαδή τα πλοία, όπου αναφέρει και την απήδαλο ναύν, όπου δεν χρειάζεται καπετάνιο, το καραβάκι το πηγαίνουν οι κωπηλάτες. Μόνο που οι σύγχρονοι «κωπηλάτες», δηλαδή οι κάτοικοι αυτού του τόπο, έχουν βάλλει σκοπό τους να το βουλιάξουν το καραβάκι.

«Οι Κυβερνήσεις πέφτουν..», αλλά η αυθαιρεσία των πολιτών μένει. Οδός Απολλόδωρου, Καμπιέλο, όπου αποδεικνύεται ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει, χωρίς να υπολογίζει τους συμπολίτες του και χωρίς να σέβεται τον χώρο όπου διαμένει.

Φταίει η δημοτική αρχή… είναι προφανώς η πιο εύκολη κατηγορία, αλλά η οποιαδήποτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από κάθε δημότη. Η δημοτική αρχή όμως πρέπει να έχει και να εφαρμόζει τον κανονισμό καθαριότητας και για αυτό θεωρώ πολύ σημαντική την απόφαση για κοινό κανονισμό καθαριότητας και για τους τρεις δήμους του νησιού. Όχι μόνο ν ψηφιστεί κανονισμός καθαριότητας, αλλά και να είναι πολύ αυστηρός. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί η αυθαίρετη και αντικοινωνική συμπεριφορά, ο καθένας να κάνει ότι του κατεβάσει η κούτρα του. Μόνο έτσι θα σταματήσει αυτός ο τόπος και πολύ περισσότερο αυτή η πόλη που προστατεύεται από την Ουνέσκο, να είναι ξέφραγο αμπέλι. Το αόριστο «είναι θέμα παιδείας», είναι ακαδημαϊσμός που δεν προσφέρει τίποτα στην υπόθεση της ευταξίας στην πόλη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *