Αιφνιδιαστική συνάντηση Μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριου και Στέφανου Κασσελάκη στο Δεσποτικό Μέγαρο. «Έσπασε ο πάγος».

«Ο Θεός μαζί σας, Χριστός Ανέστη» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος καθώς αποχαιρετούσε στην είσοδο των γραφείων της Μητρόπολης και αγκαλιάζοντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει ο Στέφανος Κασσελάκης «Αληθώς Ανέστη» και να προσθέσει ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος « τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη συνέχεια».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε χαμογελαστός και  εμφανώς ευχαριστημένος από τον εγκάρδιο τρόπο με τον οποίο τον ξεπροβόδησε ο Μητροπολίτης, ενώ και ο Μητροπολίτης με ένα πλατύ χαμόγελο δεν θέλησε να πει κάτι στους δημοσιογράφους, κλείνοντας πίσω του την πόρτα των γραφείων της Μητρόπολης.

Λίγες ώρες νωρίτερα πάνω στο πάρκο της Πάνω Πλατείας κατά τη διάρκεια της τελετής της Αναστάσεως το κλίμα ήταν τεταμένο, με όσα ακούστηκαν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως πατέρα Θεμιστοκλή Μουρτζανό, ο οποίος διαβάζοντας το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριου σε μια αποστροφή διάβασε:

«Διαπιστώνουμε ότι στην πατρίδα μας κυριαρχούν η πνευματική αδιαφορία, η αποδόμηση της κοινωνίας, η βία, ο ευτελισμός της ανθρώπινης φύσεως, ένας ψευδοδικαιωματισμός μειοψηφιών που επιβάλλονται με τρόπο ολοκληρωτικό, η κατάλυση των αξιών και των παραδόσεων. Κι όλα αυτά γιατί ο άνθρωπος αφέθηκε στην κυριαρχία του σαρκικού φρονήματος σε όλες τις διαστάσεις της ζωής. Νοσταλγούμε την παρουσία αληθινών ηγετών, οι οποίοι να μας εμπνεύσουν οδούς φρονήσεως, αξιοπρέπειας, υπερβάσεως της αμαρτίας πίστεως πρώτα στον Θεό και μαζί στον άνθρωπο».

Την στιγμή της ανάγνωσης του συγκεκριμένου αποσπάσματος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς μειδιώντας γύρισε και κάτι ψιθύρισε στον Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχη Δικαιοσύνης Αλέξανδρο Αυλωνίτη. Ο κύριος Κασσελάκης απέφυγε στη δήλωση του να σχολιάσει το μήνυμα του Μητροπολίτη, αλλά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: ««Με ενόχλησε. Με ενόχλησε, όπως ενόχλησε και τον πρόεδρο. Πρέπει κάποια στιγμή ο Μητροπολίτης να αρχίσει να είναι πιο ευγενικός, ειδικά σε μια τέτοια θρησκευτική τελετή και να μην κατηγορεί την κοινωνία συνεχώς ότι όλη είναι αμαρτωλή. Ας ψάξει λοιπόν και η Εκκλησία να δει μήπως έχει και αυτή αμαρτίες και ίσα δικαιώματα. Δικαιωματιστές είναι εκείνοι που έφεραν την κοινωνία μπροστά».

Σήμερα το βράδυ όμως μετά την πολύωρη συνάντηση του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου με τον Στέφανο Κασσελάκη, και το εγκάρδιο κλίμα κατά την αποχώρηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστέγασμα την ζεστή αγκαλιά των δυο ανδρών και τις ευχές που αντάλλαξαν, στην είσοδο του Δεσποτικού Μεγάρου στην οδό Αρσενίου, όχι μόνο φαίνεται ότι γεφυρώθηκε το χάσμα, αλλά ότι ενδεχομένως να ξεκινά μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δυο ανδρών και σαφώς να πέφτουν οι τόνοι που είχαν δημιουργήσει ένα συγκρουσιακό κλίμα.

 

Ρεπορτάζ Ηλίας Βαλάρης και Κατερίνα Λάτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *