Ο Σύνδεσμος AOCTA για την πυρκαγιά στη Βόρεια Κέρκυρα

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA ενημερώνει πως χθες βράδυ μετά από το μήνυμα του GR-ALERT για προληπτική εκκένωση των περιοχών Καλάμι και Νησάκι, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τον Σύνδεσμο και τα μέλη του, σε συνεννόηση πάντα με τους εκπροσώπους των Tour Operators στην Κέρκυρα. Τουριστικά λεωφορεία εστάλησαν προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία των περιοχών αυτών σε ενδεδειγμένους χώρους. Οι τουρίστες από το Καλάμι και τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία στο Νησάκι μεταφέρθηκαν στον ΟΛΚΕ, στο Δημοτικό θέατρο και στο Ε.Α.Κ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προσέφερε στους τουρίστες νερό και σάντουιτς και σήμερα το πρωί ξεκίνησε η επιστροφή τους με τουριστικά λεωφορεία στα ξενοδοχεία τους.

Ο AOCTA εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του σε όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας -επίγειες και εναέριες- για την άμεση ανταπόκριση και τον αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν για την κατάσβεση της φωτιάς, στους εθελοντές, στους Δήμους της Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας και στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ με την οποία υπήρξε συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση. Ευχαριστίες επίσης εκφράζει σε όλους του συνάδελφους τουριστικούς πράκτορες, τους λεωφορειούχους και ιδιοκτήτες Ε.Ι.Χ. με οδηγό και ιδιαιτέρως στους οδηγούς τους για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή τους στην απομάκρυνση και στην ασφαλή επιστροφή των τουριστών .

Τέλος ο AOCTA ευχαριστεί την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ΟΕΤΚ που επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και κινητοποιήθηκαν προς ανεύρεση δωματίων για τους τουρίστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα καταλύματά τους.

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας παραμένει πάντα στην διάθεση όσων χρειάζονται την συμβολή του και ελπίζει σε άμεσο περιορισμό και κατάσβεση της φωτιάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *