ΠΙΝ: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προεδρείου, μελών Περιφερειακής Επιτροπής και εκπροσώπων ΕΝ.ΠΕ.

Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου διεξήχθη την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Κατά τη συνεδρίαση για την εκλογή του Προέδρου προτάθηκε για Πρόεδρος του σώματος από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ολίβια Καρδακάρη. Η κ. Καρδακάρη εξελέγη ομόφωνα.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου προτάθηκε από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ο κ. Νίκος Μουζακίτης, ο οποίος επίσης εξελέγη ομόφωνα και για τη θέση του Γραμματέα προτάθηκε από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο ο κ. Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος και αυτός εξελέγη ομόφωνα.

Μετά την εκλογή του Προεδρείου ακολούθησε η διαδικασία για την συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής με μυστική ψηφοφορία.

Από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, ο οποίος θα είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής εκλέχτηκαν τακτικά μέλη οι: κ. Γιώργος Μάμαλος, κ. Σάββας Κουλούρης, ο κ. Θεόδωρος Κοντζιάλης και ο κ. Γιάννης Αρμενιάκος. Αναπληρωματικά μέλη από την συμπολίτευση εκλέχτηκαν ο κ. Αλέκος Δήμου, ο κ. Κώστας Καποδίστριας, ο κ. Σωτήρης Κουρής, ο κ. Αντώνης Δουβίτσας.

Από τη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχτηκαν τακτικά μέλη ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η κ. Κατερίνα Μοθωναίου. Αναπληρωματικά μέλη ο κ. Νίκος Γκισγκίνης και η κ. Μαρία Δρυ.

Αμέσως μετά ακολούθησε έκτακτη ειδική συνεδρίαση για την εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε). Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία και εκλέχτηκαν, από την πλειοψηφία οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης και κ. Σπύρος Αργυρός, ενώ από την μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου η κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *