Γιώργος Καλούδης: Νέες αυθαιρεσίες της Δημάρχου Μ. Υδραίου για εκδίκηση και εκφοβισμό. Να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη με αριθ.πρωτ.8190/8.3.2023 απόφαση της Δημάρχου για την μεταστέγαση της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας του Δήμου μας και των τριών Τμημάτων αυτής (μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Αδειοδοτήσεων Καταστημάτων και Κοινοχρήστων χώρων) από το ιστορικό Δημοτικό Μέγαρο στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε Αχιλλείων. Η απόφαση αυτή στερείται πάσης λογικής, ψυχραιμίας και πολιτικής δεοντολογίας.

Αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας , εκδικητικότητας και άγνοιας διαχείρισης της διοίκησης του Δήμου και των συνεπειών που προκαλεί, δεδομένου ότι ζημιώνει πολιτικά, ηθικά και οικονομικά τον Δήμο και τη Πόλη.

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μία από τις απαραίτητες Λειτουργίες στην Υπηρεσία του Πολίτη, να «εξοστρακίζεται» εκτός της έδρας του Δήμου και σε ένα Δημοτικό κατάστημα, που δεν εξασφαλίζει προδιαγραφές λειτουργικότητας, ψηφιακών υποδομών και χώρων στάθμευσης, δηλ. συνθήκες λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας, η οποία πρέπει να βρίσκεται κοντά στο πολίτη . Αντί η Δήμαρχος να εξασφαλίζει το κύρος της Υπηρεσίας, την ασφάλεια του προσωπικού και την ταχύτερη και ορθότερη μέγιστη αποδοτικότητα των Υπηρεσιών προς όφελος της Πόλης και των συνδημοτών, με την ενέργειά της αυτή, εξουδετερώνει και απαξιώνει ένα σημαντικό κομμάτι του Δημοτικού Μηχανισμού και θα ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες της Πόλης, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και τόσους συναλλασσόμενους με την πιο πάνω Διεύθυνση (Μηχανικούς, Λογιστές, Δικηγόρους κ.λπ), γιατί δεν μπόρεσε και δεν ήθελε να δώσει την φρόνιμη για την Πόλη μας λύση, δηλαδή εκείνη που θα έδινε κάθε κοινός , ειλικρινής και σοβαρός άνθρωπος, να βρει κατάλληλο χώρο στην διάθεση της πιο πάνω Υπηρεσίες, όπως , εξ άλλου έγινε σε άλλες περιπτώσεις (π,χ Δ/νση Τ.Υ , συνεργεία και αποθήκη του Δήμου), είτε μισθώνοντας ακίνητα, είτε αξιοποιώντας ακίνητα των ιδρυμάτων , κληροδοτημάτων , είτε ακίνητα του Δημοσίου και ειδικότερα της Π.Υ, γεγονός που γνωρίζει κάλλιστα ο διαχρονικός Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ενώ η Δήμαρχος προσποιείται ότι αγνοεί). Νομίζει η κ. Δήμαρχος ότι με το να «εκδιώξει» την πιο πάνω Υπηρεσία από την Πόλη εξυπηρετεί την Πόλη και τα συμφέροντά της , καθώς και τους σκοπούς της Τ.Α; ;;;;;;; !!!!
Η Δήμαρχος ας προσγειωθεί στην πραγματικότητα, ας σκύψει στα προβλήματα για να βρει λειτουργικές και αποτελεσματικές λύσεις για την Οργάνωση και στελέχωση των Δημοτικών Υπηρεσιών. Ώφειλε τα 4 σχεδόν χρόνια που διοικεί τον Δήμο (συν 9 χρόνια 2010-2019 που ήταν επικεφαλής αντιπολίτευσης) να είχε μελετήσει, επεξεργαστεί και ψηφίσει τον Οργανισμό του Δήμου, για να μπορεί να τον στελεχώσει με τακτικό προσωπικό και να μην επαφίεται σε μεταβατικές και βολικές πρόχειρες λύσεις παλαιοκομματικού χαρακτήρα, οι οποίες αποκαλύπτουν περίτρανα την προχειρότητα με την οποία διοικεί.

Ενώ οι νεοσύστατοι Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας έχουν συστήσει Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας η απερχόμενη Δήμαρχος κ. Υδραίου έχει παραβιάσει τον πολιτική και νομική υποχρέωση, που την υποχρεώνει να επεξεργαστεί, εισηγηθεί και ψηφίσει ένα σύγχρονο και βιώσιμο Οργανισμό Έσωτερικής Υπηρεσίας , που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Πόλης, των πολιτών και των υπαλλήλων. Γιατί δεν το έκανε? Δεν το έκανε σκόπιμα, γιατί επέλεξε να διοικεί με αναπληρωτές Διευθυντές και Προϊσταμένους, οι οποίοι ως εξαρτώμενοι διοικητικά από αυτήν είναι χειραγωγήσιμοι. Και εκτελούν πειθήνια τις επιθυμίες της συμβάλλοντας στη κακοδιοίκηση του Δήμου μας με απίστευτες απειθείας αναθέσεις, με παράτυπες αποφάσεις και με πολλές αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητας των Κερκυραίων.

Καλούμε την Δήμαρχο κ. Υδραίου να το ξανασκεφθεί και να επαναφέρει άμεσα την τάξη στην λειτουργία των Υπηρεσιών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *