Ο Γκρίζος λύκος που έγινε αρνάκι… γράφει Ο Ιωάννης Χρυσογονίδης Νομικός

“Όσοι γνωρίζουν καλά τον Φατίχ Τερίμ από τη μακρά θητεία του στους τουρκικούς πάγκους έχουν να λένε για το βασικό του χαρακτηριστικό: Μια αλύγιστη αυτοπεποίθηση, στα όρια της υπερβολής. Όμως, στην επίσημη παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε απροσδόκητα συγκρατημένος, έως και «μαζεμένος», ίσως για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό στην προπονητική του καριέρα.
Μαθημένος στην αποθέωση από τα ΜΜΕ και τις εξέδρες στην Τουρκία, ο Τερίμ κατάλαβε ότι η πρόσληψή του δεν ενθουσίασε. Το πρώτο μήνυμα από την παρουσία του στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας δεν ήταν ενθαρρυντικό.
Όταν σήκωσε το χέρι για να χαιρετήσει, οι οπαδοί φώναξαν συνθήματα κατά του Αλαφούζου, επειδή έδιωξε ανεξήγητα τον αγαπημένο τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το παράδοξο ένας Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός, που στήνει σόου για τον Σκάι, να εμπλέκεται ως μεσολαβητής στη συμφωνία για τον προπονητή της ομάδας προκαλεί, επίσης, δυσανεξία στους φίλους των «πρασίνων», όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις τους στα social media.
Έτσι, ο Τερίμ επέλεξε τον εύκολο δρόμο και μίλησε γενικόλογα, αποφεύγοντας κακοτοπιές που θα μπορούσαν να τον ξαναεκθέσουν.
Άλλωστε, έκανε κακό ποδαρικό, όταν με την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο προέβη σε μια ξεκάθαρα πολιτική και προβοκατόρικη δήλωση:
«Έχω μήνυμα για τους Έλληνες φιλάθλους: Είμαι από την απέναντι πλευρά της θάλασσας (σ.σ.: του Αιγαίου). Με το που έγινε γνωστό ότι θα έρθω στον Παναθηναϊκό, δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος με συνεχάρη. Είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα».
Οι λέξεις με τις οποίες μας συστήθηκε ο Τερίμ είναι αυτές του τουρκικού αφηγήματος περί διεκδικήσεων στο Αιγαίο. Αν και στην παρουσίασή του απέφυγε «πολιτικές» τοποθετήσεις, ο Τερίμ θα μπορούσε εξαρχής να περιοριστεί στην προπονητική και να μη μετατρέπεται με το «καλημέρα» σε φερέφωνο του Ερντογάν”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *