Νίκος Ανδρουλάκης: “Να υπερασπιστούμε μέσα από ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Στον Κήπο του Λαού μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων επισήμανε:
“«Καλό είναι να θυμόμαστε το ταπεινωτικό δημοψήφισμα του 2015, αλλά ας είμαστε δίκαιοι. Να θυμάστε και την ταπεινωτική εποχή του 2009. Οδηγήσατε τη χώρα σε 15,4% δημοσιονομικό έλλειμμα και στη χρεοκοπία, όπως πιστοποιεί και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιατί αυτές οι πολιτικές της συντηρητικής παράταξης ήταν που άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας στην Ελλάδα». Και συνέχισε λέγοντας «Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται αναλογικά πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών προς ενοικίαση σε χαμηλό αντίτιμο όπως έκαναν άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα. Στον τομέα της υγείας το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι τρίτοι στην Ευρώπη στις ιδιωτικές δαπάνες είναι αποκαλυπτικό των αναγκών που υπάρχουν για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *