Πορτοκαλί συναγερμός σε μεγάλο τμήμα της χώρας για τις φωτιές. Στο μπλε η Κέρκυρα και το Ιόνιο

Ξημέρωσε η πρώτη πολύ δύσκολη αντιπυρική ημέρα της φετινής περιόδου, όπως είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ραφαέλα Τζίμα, στην έκτακτη ενημέρωση που έγινε για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς της Κυριακής (3/3).
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, καθώς και σε αρκετά νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, για σήμερα, Κυριακή 3 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4, χρώμα πορτοκαλί) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Φέτος το καλοκαίρι φεύγουμε για το Novi-Island! 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

-Περιφέρεια Πελοποννήσου

-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Επίσης υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 3) θα υπάρχει σε πολλές περιοχές της χώρας όπως βλέπετε με κίτρινο χρώμα στον παρακάτω χάρτη:

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για να μην υπάρχουν προβλήματα.

Οι συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επίσης, στις περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *