Στέφανος Γκίκας: «Επιλύονται ζητήματα της προηγούμενης  Κτηματογράφησης. Να προστρέξουν οι πολίτες να δηλώσουν την Περιουσία τους»

Την Κέρκυρα επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου Στέλιο Σακαρέτσιο και από υψηλόβαθμο κλιμάκιο του Κτηματολογίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Υφυπουργός μαζί με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου είχαν συνάντηση με τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο  Γκίκα ο οποίος εκτός από τα ζητήματα της τωρινής Κτηματογράφησης της Κέρκυρας και τις ιδιαιτερότητες του Νομού, έθεσε εκ νέου τα προβλήματα που υπάρχουν από την προηγούμενη Κτηματογράφηση της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στις περιοχές της Άνω και Κάτω Κορακιάνας, στους Γιαννάδες κ.α., αλλά και άλλα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως το σήμα των κινητών τηλεφώνων στην Β. Κέρκυρα που συντονίζονται με Αλβανικά δίκτυα, η χρηματοδότηση της ταινίας «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Γιάννη Σμαραγδή, τα προγράμματα ψηφιοποίησης αρχείων κ.α.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, στις συγκεκριμένες περιοχές που υπάρχουν προβλήματα  από την προηγούμενη Κτηματογράφηση, θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν τα ακίνητά τους με συντεταγμένο τρόπο στο πλαίσιο της παρούσας Κτηματογράφησης.

Ο Κώστας Κυρανάκης ανακοίνωσε επίσης την συμπερίληψη και της Κέρκυρας στην απόφαση της κυβέρνησης για την ενίσχυση του σήματος κινητής τηλεφωνίας (ήταν οι περιοχές του Έβρου και των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και προστέθηκε και η Κέρκυρα), όπου παρατηρείται  το φαινόμενο σύνδεσης των πολιτών σε ξένα δίκτυα. Το κόστος της διαδικασίας θα καλυφθεί από κονδύλια ΕΣΠΑ.

Τέλος ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε την χρηματοδότηση της ταινίας ‘’ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’’ του Γιάννη Σμαραγδή μετά την έγκριση από το  Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

 

Ο Κώστας Κυρανάκης μαζί με το κλιμάκιο του Κτηματολογίου, συναντήθηκαν επίσης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Νεκτάριο, τον Πρόεδρο Γιάννη Κοντό και μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, τον Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Κέρκυρας Κώστα Γιαννακούρη, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, τον νέοεκλεγέντα Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σπύρο Παντελιό και την Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χριστίνα Μαλαχά.

Επίσης ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Γραφείο του Κτηματολογίου Κέρκυρας, όπου ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη για το έργο που επιτελείται στο Κτηματολόγιο, αλλά και για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει, ενώ μίλησε στους εργαζόμενους.

Τέλος το Κλιμάκιο, επισκέφτηκε τα Γραφεία της Κοινοπραξίας όπου εκτελείται η συλλογή των δηλώσεων των πολιτών και ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός τόνισε την σημασία που έχει η συμμετοχή των πολιτών στην Κτηματογράφηση. Επισήμανε ότι το κράτος επιθυμεί μέσω αυτής της διαδικασίας, να κατοχυρώσουν οι πολίτες την περιουσία τους και όχι το αντίθετο. Προέτρεψε δε τους πολίτες να σπεύσουν να δηλώσουν την περιουσία τους μέσα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί.

Ο Βουλευτής χαιρέτησε την Ημερίδα που οργανώθηκε στο Ξενοδοχείο Corfu Palace με θέμα: “Δήλωσε την περιουσία σου, δώσε αξία στη γη σου” τονίζοντας την σημασία της Κτηματογράφησης και ευχαριστώντας τον Κώστα Κυρανάκη για την σημαντική αυτή εκδήλωση που σκοπό είχε την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών και την επίλυση αποριών.

 

Μετά την ολοκλήρωση του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης ο κ. Γκίκας δήλωσε:

 

«Υποδεχτήκαμε στην Κέρκυρα τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο και για θέματα Κτηματολογίου Κώστα Κυρανάκη.

 

Μόλις προχθές ψηφίστηκε από την Βουλή ένας πολύ σημαντικός, δικός του νόμος, ο οποίος διευκολύνει τις διαδικασίες του Κτηματολογίου και της Κτηματογράφησης πάντα επ’ ωφελεία των πολιτών.

Με τον Κώστα Κυρανάκη είχαμε συμφωνήσει, όταν εκπροσώπησε στην Κέρκυρα την κυβέρνηση την 28η Οκτωβρίου, να επιστρέψει σύντομα ώστε να ενημερώσουμε τους  πολίτες για την Κτηματογράφηση της Κέρκυρας και όχι μόνον.

Έτσι λοιπόν ο Υφυπουργός ήλθε στο νησί σε μια πολύ σημαντική για εμάς επίσκεψη, όπου εκτός από τις πολλές επαφές, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε Φορείς και πολίτες για την σημασία και την διαδικασία της Κτηματογράφησης.

Αυτό έγινε από υψηλόβαθμο κλιμάκιο του Κτηματολογίου που ήλθε στην Κέρκυρα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Στέλιο Σακαρέτσιο – τους οποίους θερμά ευχαριστώ – και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας.

Επιλύθηκαν πολλές απορίες και εξηγήθηκε πόσο σημαντική είναι η διαδικασία της Κτηματογράφησης.

Στο πλαίσιο αυτό καλώ και εγώ όλους τους φίλους και φίλες να προστρέξουν το γρηγορότερο να δηλώσουν και να κατοχυρώσουν την περιουσία τους. Το προσωπικό της Κτηματογράφησης είναι έμπειρο και θα τους βοηθήσει.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Κώστα Κυρανάκη διότι όσα θέματα του θέσαμε, που άπτονται της αρμοδιότητάς του, όπως για παράδειγμα, τα προβλήματα με την προηγούμενη Κτηματογράφηση σε συγκεκριμένες περιοχές (Κορακιάνα, Γιαννάδες, κ.α.), ή το σήμα των κινητών τηλεφώνων  στην Βόρεια Κέρκυρα που πιάνουν Αλβανία, προθυμοποιήθηκε να τα λύσει και ήδη δρομολογούνται λύσεις.

Να θυμίσω επίσης ότι ο Υφυπουργός έχει ήδη υπογράψει την χρηματοδότηση της ταινίας ‘’ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ’’ του Γιάννη Σμαραγδή από τον  ΕΚΟΜΕ.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *