Στέφανος Γκίκας απότην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων: «Επιπλέον 138 Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα»

Ο Υπ. Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας,επισκέφθηκε σήμερα την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πέτρο Αγγελόπουλο.

Στο πλαίσιο τηςσυνάντησης ενημερώθηκε για την πορεία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την Διαδικασία Πρόσληψης των νέων Εκπαιδευτικών, την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς καθώς και για άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γκίκας ανέφερε τα εξής:

«Επισκέφτηκα σήμερα την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων όπου ενημερώθηκα από τον Περιφερειακό Διευθυντή, Πέτρο Αγγελόπουλο για την πορεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και για τα γενικότερα ζητήματα εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Σημειώνω ότι σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, ενώ αύριο, Παρασκευή 16 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. Το δε Σάββατο 17 Ιουνίου, ξεκινούν και οι Πανελλαδικές στα Ειδικά και Μουσικά μαθήματα.

Μέχρι σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Κέρκυρα εξελίσσονται ομαλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκαν και οι νέοι Μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή, 3.449 εκπαιδευτικών, 1.644 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 1.744 για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ 61 είναι του Κλάδου ΠΕ79 Μουσικής για τα Μουσικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην Κέρκυρα διορίστηκαν συνολικά 138 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους 58 στη Δευτεροβάθμια και 80 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι διορισμοί αυτοί κάλυψαν πλήρως τα οργανικά κενά που δηλώθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Κέρκυρας.

Στο σημείο αυτό, επιθυμώ να ευχαριστήσω την πρ. Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως γιατί τήρησε την υπόσχεσή της.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι επιπλέον μόνιμοι διορισμοί 400 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθούν μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

Συνολικά επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη προσλήφθηκαν 28.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών!

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *