Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο, δεν είμαι κωλοτούμπας…»

Από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν αναφορικά με την πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ο πρωθυπουργός απάντησε ήδη για αλλαγή του εκλογικού νόμου και διευκρίνισε ότι δεν θα αλλάξει, γιατί όπως είπε, “δεν είναι κωλοτούμπας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έχει δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις αλλά τις απέρριψε. Γιατί δεν νοείται να αλλάζει ο νόμος λίγο πρίν από τις εκλογές. Σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος είναι να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί η απλή αναλογική- που είναι βόμβα στα θεμέλια της κυβερνητικής σταθερότητας- και να ψηφιστεί από κοινού ένα άλλο σύστημα. Αλλά επειδή αυτό δεν θα συμβεί, ο νόμος δεν θα αλλάξει. “Εγώ δεν είμαι κωλοτούμπας”, πρόσθεσε, καρφώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ερώτηση για τις υποκλοπές

Ακολούθησε ερώτηση για τις υποκλοπές, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε. Πρόσθεσε όμως ότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν και νόμιμη και αιτιολογημένη. Αλλά απαιτούσε από τους υπευθύνους, σημείωσε, μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία. Επανέλαβε δε ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Αλλά όπως είπε, θεωρητικά κανείς δεν εξαιρείται a priori από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν και τις χαρακτήρισε απαράδεκτες. Οπως είπε, καταλαβαίνει ότι σε περίοδο εκλογική, οι Τούρκοι πολιτικοί επενδύουν στην εθνικιστική ρητορική αλλά προειδοποίησε ότι αυτό είναι επικίνδυνο. Γιατί δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δυο χωρών. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει αυτό το μπαράζ των δηλώσεων και θα επιμείνει να υπάρχουν δίαυλοι ανοιχτοί ανάμεσα στις δυο χώρες. Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ:sdna.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *