Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Η κυβέρνηση των «αρίστων» δίνει τα ρέστα της στην απαξίωση της δημόσιας υγείας

Η κυβέρνηση των «αρίστων» δίνει τα ρέστα της στην απαξίωση της δημόσιας υγείας, χωρίς αιδώ για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις ανθρώπινες ζωές και χωρίς ενσυναίσθηση για τον πόνο των πολιτών.

►Προειδοποίησα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021, πριν την ψήφιση του νόμου Πλεύρη που προβλέπει την είσοδο ιδιωτών σε υπηρεσίες αιχμής της δημόσιας υγείας , ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχεύει στην πλήρη εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα προκειμένου να ευνοήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνομαι από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τους χρήστες υγείας στην Κέρκυρα, από τις συνεχείς καταγγελίες για τραγικές καθυστερήσεις και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Το ΕΚΑΒ Κέρκυρας λειτουργεί με μόλις 2 ασθενοφόρα ανά βάρδια, οι εκκλήσεις των εργαζομένων για προσλήψεις δεν εισακούονται, ο διαγωνισμός για την προμήθεια 18 ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθυστερεί υπερβολικά και χωρίς εξήγηση, οι πολίτες βιώνουν μια συνεχή ανασφάλεια.

► Επισήμανα, από τον Σεπτέμβριο του 2021, ότι ως «έτοιμοι από καιρό» ιδιώτες κλινικάρχες είχαν εγκαίρως σπεύσει να προμηθευτούν ασθενοφόρα στο νησί, προσβλέποντας φυσικά να καλύψουν το κενό, που εντέχνως καλλιεργήθηκε στη δημόσια υγεία, εκμεταλλευόμενοι το νόμο Πλεύρη.

Και προ ημερών, ως τελευταία πινελιά στους κρατικούς σχεδιασμούς, έρχεται η δεύτερη κατά σειρά δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή κ. Γκίκα για είσοδο ιδιωτικών ασθενοφόρων στο χώρο της δημόσιας υγείας. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις για τις επιδιώξεις που εξυπηρετεί μια τέτοια προοπτική: η χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων για την κάλυψη περιστατικών, τακτικών ή έκτακτων, θα επιβαρύνει ακόμη μια φορά τους πολίτες, που θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» για την κυβερνητική αναλγησία.

ΩΣ ΕΔΩ! Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια συναίνεσης στα θέματα υγείας, θέτοντας ως προτεραιότητα το συμφέρον του τόπου και τις ζωές των συμπολιτών μου και διαπίστωσα γενικευμένη αδιαφορία και προσχηματικές κινήσεις, μερικές από αυτές για ίδιον όφελος.

Καταγγέλλω τη συνεχιζόμενη άκρατη υποσχεσιολογία, την συνεχιζόμενη άνευ προηγουμένου κοροϊδία εις βάρος του κερκυραϊκού λαού, την συνεχιζόμενη αδιαφορία για προσλήψεις στη δημόσια υγεία.

Συντάσσομαι με τον θεσμικό μου ρόλο στο πλευρό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που απαιτούν τα αυτονόητα για ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας και θέτω εαυτόν στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Οι επόμενες κινήσεις μου θα καθοριστούν από τις επαφές που θα έχω το επόμενο διάστημα με τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας και θα είναι άμεσες, για τη διεκδίκηση άμεσων προσλήψεων στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ, νέα, αξιόμαχα ασθενοφόρα και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στις δομές υγείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *