Δήλωση Αλέκου Αυλωνίτη για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των αυτοδιοκητικών εκλογών σημειώνει: «Μετά την χθεσινή ήττα που υπέστη το καθεστώς Μητσοτάκη, μόνο ικανοποίηση μπορούμε να αισθανόμαστε. Η επικράτηση υποψηφίων που δεν είχαν κυβερνητική στήριξη, το βροντερό “όχι” των πολιτών απέναντι σε εκβιασμούς και διλήμματα που έθεταν μετ’ επιτάσεως κυβερνητικά στελέχη ανά την επικράτεια (και στην Κέρκυρα) και, πολύ περισσότερο, η νίκη υποψηφίων με προοδευτικό πρόσημο -όπου ήταν δυνατόν- μας αφήνει πράγματι μια “χαραμάδα αισιοδοξίας”.

Χθες ηττήθηκε η αλαζονεία της εξουσίας. Χθες ηττήθηκε ο ωμός εκβιασμός και η θεσμική εκτροπή στην προσπάθεια ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης. Χθες ήταν ένα πρώτο δείγμα τι μπορούμε να καταφέρουμε με την ενότητα, την σύνθεση δυνάμεων, την συνεργασία και την συνεννόηση.

Εγκαίρως ο σ. Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης αφουγκράστηκε την κοινωνία και έδωσε το στίγμα της στάσης μας, για συνεργασίες ενάντια στους εκλεκτούς της ΝΔ, προκειμένου να “επιφέρουμε την πρώτη μεγάλη ρωγμή στο καθεστώς Μητσοτάκη”. Αποτέλεσμα αυτού, οι νίκες των προοδευτικών δυνάμεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κ.α., νίκες της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Θέσαμε ως “πρώτη μας προτεραιότητα τη συμμετοχή όλων στο δεύτερο γύρο, για να μην αφήσουμε τις αποφάσεις σε άλλους”, όπως δήλωσε ο σ. Πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος. Και στο πλαίσιο αυτό -και στα Ιόνια Νησιά- η ηχηρή καταψήφιση των αρεστών στο καθεστώς Μητσοτάκη, ήταν δημοκρατικό καθήκον και στάση αξιοπρέπειας για όλους μας, με ξεκάθαρο μήνυμα από τους Επτανήσιους, για όποιον μπορεί να το αφουγκραστεί.
Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα. Μια ημέρα που για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να είναι η αρχή ουσιαστικών συζητήσεων για συμπράξεις που μπορούμε να επιτύχουμε αλλά και για την μεγάλη αποχή που πρέπει να μας ανησυχήσει, ενδεικτική της απαξίωσης της πολιτικής συμμετοχής.

Έχουμε νέους αγώνες μπροστά μας για τις Ευρωεκλογές και σε αυτούς πρέπει να επικεντρωθούμε. Χρέος μας να σταθούμε δυνατοί, να βρούμε τις ρίζες μας στην κοινωνία, να προτείνουμε λύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και να αποδείξουμε ότι υπάρχει διέξοδος ελπίδας για το μέλλον μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *