Βασίλης Σπανάκης: «Η γνώση κι οι διασυνδέσεις της Ρόδης Κράτσα κράτησαν το Ιόνιο ψηλά»

Στο πλαίσιο της στήριξης της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , επισκέφθηκε την Κεφαλονιά, ο Υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης μαζί με την Περιφερειάρχη και περιόδευσε στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Αντάλλαξε απόψεις με εκπροσώπους των φορέων, συνάντησε πολίτες, συνομίλησε με καταστηματάρχες, εξήρε την καλή συνεργασία της κυβέρνησης με την Περιφερειακή Αρχή της Ρόδης Κράτσα Tσαγαροπούλου και εξήγησε την σημασία που έχει η ανανέωση της θητείας της για να ολοκληρωθούν και να αποδώσουν καρπούς τα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει και άλλα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Είπε συγκεκριμένα “Στο Ιόνιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν αρκετά και σημαντικά βήματα με δυσκολίες λόγω των συνθηκών … όμως η εμπειρία, η γνώση κι οι διασυνδέσεις της Ρόδης Κράτσα κράτησαν το Ιόνιο ψηλά. Και η τετραετία η οποία έρχεται είναι μια τετραετία ευκαιρίας για το Ιόνιο. Γι αυτό είναι καθοριστικής σημασίας η επανεκλογή της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια.” Επίσης, ενημερώθηκε για ειδικά ζητήματα και προβλήματα της Κεφαλονιάς και υποσχέθηκε να σταθεί δίπλα στις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει για την επούλωση των πληγών των φυσικών καταστροφών και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής περιόδευσε στο Αργοστόλι, Πόρο και Σάμη, συναντήθηκε με εκπροσώπους περιβαλλοντικών και παραγωγικών φορέων.

Ιδιαίτερη συζήτηση και ενημέρωση είχαν μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αλιέων κ. Βουτσινά αναφορικά με την προετοιμασία του Προεδρικού Διατάγματος σχετικού με τις περιοχές Natura. Δεσμεύτηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της επεξεργασίας ιδιαίτερων θεμάτων να προσκαλέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να παρουσιασθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αλιείς.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την επαφή και ανταλλαγή απόψεων που έχει ήδη ξεκινήσει με τους Συλλόγους Αλιέων όλων των νησιών για να προωθηθούν συντονισμένα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα αιτήματα των Αλιέων και δεσμεύτηκε για συνάντηση εργασίας με τον Αρμόδιο Γεν. Γραμματέα κ. Πέτρο Βαρελίδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *