Στις 25 Ιουνίου, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επιλέξουν το ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ως ο μοναδικός πολιτικός φορέας, που έχει φέρει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο ζητάει ένα συμβόλαιο με την κοινωνία που θα δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα που την ταλανίζουν.
Ο ελληνικός λαός μετά από 12 χρόνια μνημονίων, προϊόν της νέας δημοκρατίας που με τον εκτροχιασμό των δημοσίων δαπανών έριξε τη χώρα στα βράχια, προσδοκά σε πολιτικές οι οποίες θα βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσης του.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ είναι κοστολογημένο συγκεκριμένο και προσαρμοσμένο στις οικονομικές συνθήκες.
Επιδιώκει μια δίκαιη φορολόγηση ώστε να υπάρχει ανακούφιση στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Σχετικά με τη φορολογία των φυσικών προσώπων σήμερα άνω των 100.000 € εισοδήματα δηλώνει το 0,38% των φορολογουμένων.
Επιπλέον όταν κάποιος σήμερα λαμβάνει μέρισμα 50.000 € σημαίνει ότι έχει χαρτοφυλάκιο μετοχών περίπου αξίας ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ, και σε συνδυασμό με τις γονικές παροχές και δωρεές οι οποίες είναι αφορολόγητες μέχρι του ποσού των 800.000 € υπηρεσία του φτάνει στα 6 εκατομμύρια ευρώ και θα φορολογηθεί με 5% στο κομμάτι που αφορά τα μερίσματα.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ξεκάθαρα μείωση του αφορολόγητου για τις γονικές παροχές δωρεές στις 400.000 € με κλιμακωτή φορολόγηση πέραν του του αφορολόγητου ποσού και φορολόγηση μερισμάτων με 5% έως τις 50.000 €, με 10% για μερίσματα από 50.000 έως 100.000 € και με 15% για μερίσματα άνω των 100.000 €
Υπενθυμίζουμε στην Ιρλανδία που αποτελεί χώρα αναφοράς για τη Νέα Δημοκρατία η φορολόγηση μερισμάτων έχει συντελεστή 51% και είναι ο υψηλότερος μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών του Ο.Α.Σ.Α.
Ο φόρος μερισμάτων δεν είναι φόρος επί των κερδών και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνει το ρυθμό ανάπτυξης όπως λανθασμένα ισχυρίζεται η συντηρητική παράταξη.
Στην περίπτωση των έμμεσων φόρων οι εκτεταμένες και αλλεπάλληλες αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ εκτόξευσαν τη φορολογική επιβάρυνση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών, συρρικνώνοντας δραματικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Προτείνουμε ως ένα μέτρο ανακούφισης τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και προσωπικής φροντίδας. Ήδη εφαρμογή του μέτρου αυτού σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοήθησε τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Ισπανίας να ανταπεξέλθουν, στο μεγάλο κύμα ακριβείας, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.
Τέλος, θα υπάρξει έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε μονοπωλιακούς τομείς της οικονομίας.
Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, επιδιώκει να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Η προοδευτική φορολόγηση, είναι αφετηρία αυτής της σχέσης.
Στις 25 Ιουνίου, ψηφίζουμε για την πρόοδο και την ευημερία.
Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ !
Παντελής Γιαννούλης
Μέλος Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *