Save Erimitis: Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2023 – Γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση στη Λίμνη Κόλλα

Μετά την περσινή επιτυχία, θα γιορτάσουμε και φέτος την Ευρωπαϊκή γιορτή των Πουλιών με Birdwatching στη Λίμνη Κόλλα (Λ/θ Χαλικιόπουλου) την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Το ραντεβού είναι στην Ιερά μονή Αγίων Θεοδώρων στη Στρατιά στις 11 π.μ.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Elliniki Ornithologiki Etaireia εταίρο της Birdlife International στην Ελλάδα.
Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών , καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.
Οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους σημειώνουν: «Ελάτε να παρατηρήσουμε τα πουλιά της Λίμνης Κόλλα και να μιλήσουμε για την αξία των υγροτόπων του νησιού μας (56 από την λίστα των μικρών νησιωτικών υγροτόπων είναι στο νησί μας). Τη σημασία που έχουν οι υγρότοποι αυτοί για τα πουλιά μεταναστευτικά και μη, και τις πιέσεις που τους ασκούνται από την ανάπτυξη του τουρισμού, την ανεπάρκεια των μηχανισμών προστασίας του περιβάλλοντος κ.α.
Θα βρούμε ευκαιρία να μιλήσουμε και για την ανοιξιάτικη λαθροθηρία και για την παράνομη παγίδευση των πουλιών αφού εκτιμάται ότι θανατώνονται ή παγιδεύονται παράνομα στη χώρα μας κατά μέσο όρο 700.000 πουλιά κάθε χρόνο.
Σας Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους με χαρά»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *