Αντιπροσωπεία Σέρβων συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου

Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, στο Iστορικό Δημαρχείο San Giacomo, πολυπληθής αντιπροσωπεία από τη Σερβία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, κο Aleksandar Antic’, παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεταλληνού.

O κ. Antic’, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας του Βελιγραδίου, τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα κ. Dejan Matcovic’ καθώς και τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κέρκυρα κ. Σπύρο Μάστορα, πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη αυτή συνάντηση εργασίας με την Δήμαρχο, στο πλαίσιο προετοιμασίας των   εκδηλώσεων μνήμης των Σέρβων Παλαιών Πολεμιστών στον Δήμο μας [Γουβιά, Κάτω Κορακιάνα και Νησίδα Βίδο].

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Antic’, ευχαρίστησε την Μ. Υδραίου για τη σημαντική  υποστήριξη και την προσωπική της μέριμνα όσον αφορά στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων, βάζοντας «ψηλά» στην ατζέντα της, τη διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής φιλίας που συνδέει τους δύο λαούς.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, έκανε  ιδιαίτερη αναφορά  στους  εκτεταμένους  ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο  λαούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι εκδηλώσεις  αυτές αποτελούν «ορόσημο»  για την κερκυραϊκή κοινωνία, ως μέρος και  της δικής μας τοπικής ιστορίας  και παράδοσης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι,  η Δήμαρχος πρότεινε την ενίσχυση της συνεργασίας με την Σέρβια, μέσα από την ενεργοποίηση του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Οι προτάσεις, έτυχαν ευρείας αποδοχής από την σερβική αντιπροσωπεία, με τον κ. Antic’ να αναλαμβάνει τις διαδικασίες προώθησης των αιτημάτων προς την αρμόδια επιτροπή που ασχολείται με θέματα παράδοσης της Σερβίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *