Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:  Το Ληξούρι αποκτά υποδομές, ασφάλεια και αποκατάσταση κτηρίων

Από την επίσκεψη στο κέντρο του Ληξουρίου και στα Ματζαβινάτα για τον εορτάζοντα Ιερό Ναο Αγίας Σοφίας ξεκίνησε την επίσκεψή της στο Ληξούρι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου όπου είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τους πολίτες και να επικοινωνήσει τα ολοκληρωμένα αλλά και τα υπό εξέλιξη έργα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιπλημμυρική θωράκιση, το οδικό δίκτυο και την αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων.

Συνοδευόμενη από τον Βουλευτή κ. Παναγή Καππάτο αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

  1. Στο σχολείο της Αγ. Θέκλης το οποίο έχει ολοκληρωθεί σαν έργο και λειτουργεί πλέον από το Σεπτέμβριο του 2023. Η Περιφερειακή Αρχή ενεργοποίησε την ανενεργή από το 2017 δωρεά της Περιφέρεια Αττικής και υλοποίησε το έργο με κύριο του το Δήμο Ληξουρίου.
  2. Στην χρηματοδότηση με 2.000.000 ευρώ  μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμου Ληξουρίου την επισκευή από τις ζημιές του σεισμού του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου, του οποίου ο διαγωνισμό είναι ήδη σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στη φάση επιλογής αναδόχου.
  3. Στην χρηματοδότηση με 3.500.000 ευρώ για το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο μετα τις καταστροφές από τον ΙΑΝΟ στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Ληξουρίου.
  4. Στο μουσείο Ληξουρίου όπου φιλοξενείται η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη χρηματοδοτούμε με το ποσο των 30.000 ευρώ το Δήμο Ληξουρίου μέσω Προγραμματικής Σύμβασης ώστε να εκτελεστεί το έργο επισκευής και υγρομόνωσης της εξωτερικής όψης του.

 

  1. Στην διαδικασία των κατεδαφίσεων των Εργατικών Κατοικιών που και αυτή ήταν ανενεργή από το 2017 και πλέον έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου.
  2. Στον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής με μια εργολαβία ύψους 185.000 ευρώ.
  3. Στην ενίσχυση με πόρους από το ΕΣΠΑ και το Interreg της λειτουργίας και του Εκθεσιακού χώρου του Ινστιτούτου Γεωλογικών Φαινομένων του Ιονίου Πανεπιστημίου με έδρα το Ληξούρι.
  4. Στην αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το πρόγραμμα “Αντώνης Τριτσης”, συνολικού ύψους για την Κεφαλονιά 2.7000.000 ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *