«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στη Θεσσαλία στηρίζοντας τους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Στο κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά για την κάλυψη των ιατρικών και όχι μόνο αναγκών βρίσκεται το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού.
Από σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και για όσο παρίσταται ανάγκη από τις 9:00π.μ. έως και 9:00μ.μ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παράλληλα με όλες τις έκτακτες υπηρεσίες που παρέχει στη Θεσσαλία με έδρα τη Λάρισα και την Καρδίτσα, λειτουργεί το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στο κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά.
Στο Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» παρέχονται σε παιδιά και ενήλικες ιατρικοί έλεγχοι, ιατρικές εξετάσεις, ιατρικές συμβουλές, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.
Με την πολύτιμη βοήθεια, εξειδικευμένων επιστημόνων του Οργανισμού ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού κ.λπ. αλλά και των εθελοντών γιατρών, που βρίσκονται στο κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά, Καρδίτσας, διερευνούνται συνεργατικά και καταγράφονται οι υπάρχουσες ανάγκες, για την παροχήολιστικής στήριξης στους πληγέντες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και την κάλυψη οποιασδήποτεανάγκης προκύψει.
Το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής που έχει πληγεί από τις ακραίες αυτές καιρικές συνθήκες.
Οι δράσεις του Οργανισμού στην περιοχή σχεδιάζονται βάσει των ολοένα αυξανόμενων και μεταβαλλόμενων αναγκών και υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Ε.Κ.Α.Β., το Πυροσβεστικό Σώμα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Παλαμά Καρδίτσας και άλλους Δήμους που έχουν πληγεί. Καθοριστική σημασίας η συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο και άλλους τοπικούς φορείς.

Παράλληλα, με τη δράση του Κινητού Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του Οργανισμού βρίσκεται σταθερά στα σημεία που παρίσταται ανάγκη στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, συνδράμοντας τους θεσμικούς φορείς και παρέχοντας υπηρεσίες ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

 Ασθενοφόρο του Οργανισμού έχει τεθεί και αυτή στη διάθεση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας για διακομιδές, ώστε να συμβάλει στην άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά και ενήλικες, με έδρα το κλειστό γυμναστήριο Παλαμά Καρδίτσας.
 Ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη παρέχεται σε οικογένειες
 Δημιουργική απασχόληση παρέχεται σε παιδιά
 Υλική ενίσχυση παρέχεται σε οικογένειες
 Τεχνικές υπηρεσίες απάντλησης υδάτων πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με τις κατευθύνσεις του Πυροσβεστικού Σώματος

Και σταθερά οι δυνάμεις του Οργανισμού ενισχύονται, ώστε αποτελεσματικά να υποστηριχθούν όσοι έχουν πληγεί.

Πολύτιμη η συνδρομή της Ομάδας REACTIONSupportCY, η οποία για μία ακόμα φορά μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιχειρεί στο πεδίο προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *