Η Αγροδιατροφική στο διεθνές φεστιβάλ Μεσογειακών χωρών

Mε μια ακόμη δράση συμμετείχε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ στο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός «Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών 2023» που φιλοξενήθηκε στην Κέρκυρα ( 6-10 Σεπτέμβρη 2023), με τη συμμετοχή 16 χωρών της Μεσογείου.
Οι εκπρόσωποι των αντιπροσωπειών είχαν την ευκαιρία την Κυριακή 10/9/2023, στο πλαίσιο της τελετής λήξης που έγινε στο Προσκοπείο Κέρκυρας, να γευτούν cocktail με ιδιαίτερο κερκυραϊκό χαρακτήρα.
To Volkswagen Van της τοπικής επιχείρησης “Lazaris Distillery & Artisan Sweets”, με ρετρό διάθεση και διαμορφωμένο πλήρως σε κινητό cocktail bar προσέφερε τις υπηρεσίες στους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.
Η εν λόγω συμμετοχή της Σύμπραξης είχε ως στόχο να ταξιδέψει τους φιλοξενούμενους αυτού του τόσο σημαντικού Φεστιβάλ, στην γαστρονομία της Κέρκυρας μέσα από ευφάνταστους συνδυασμούς, με βάση λικέρ από κουμ κουατ και limoncello.
Όπως ανέφερε κι ο Πρόεδρος της Σύμπραξης κ. Νικόλαος Μουζακίτης : «Η γαστρονομία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτισμικής ταυτότητας ενός τόπου, καθώς ανήκει στην άϋλη πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον τα παραδοσιακά προϊόντα και η γαστρονομία με τις τοπικές συνταγές διαδραματίζουν πλέον ένα σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής. Η γαστρονομία, στις μέρες μας αποτελεί μια από τις πιο ανερχόμενες πολιτισμικές ταξιδιωτικές αναζητήσεις, βασικό στοιχείο στη σύγχρονη δυναμική του γαστρονομικού τουρισμού. Τα τοπικώς παραγόμενα παραδοσιακά μας προϊόντα, επεξεργαζόμενα, μεταποιούμενα τοπικά, με βάση τοπικές συνταγές (τοπική γαστρονομία, πολιτισμός) μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη και την ανάδειξη αναξιοποίητων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας, απαντώντας σε προβλήματα όπως αυτό της εποχικότητας και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας, στην κοινωνική ανάπτυξη και τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *