ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ 2023: «Οι ήχοι της Κέρκυρας». Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ώρα: 22:00, στον όρμο της Γαρίτσας

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνουν την εκδήλωση «Βαρκαρόλα 2023: Οι ήχοι της θάλασσας», η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 22:00, στον όρμο της Γαρίτσας.
Στον διάστικτο από τις φωταγωγημένες βάρκες και πλεούμενα όρμο, «Οι ήχοι της Κέρκυρας» θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο, μέσα από αγαπημένες μελωδίες και ήχους της μουσικής μας παράδοσης.
Κεντρικό άξονα της λεμβωδίας θα αποτελέσει παραδοσιακά, η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα, τότε, τον Αύγουστο του 1716, όπου σύσσωμες οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις μαζί με τους Κερκυραίους και τους Επτανησίους αναχαίτιζαν την προς Δυσμάς επέλαση των Οθωμανικών δυνάμεων.
Μέσα από ένα μουσικό ψηφιδωτό, που επιμελήθηκαν η Έλλη Καρύδη και ο Σπύρος Ρουβάς, χορογραφημένο πάνω στην αφήγηση της Ναταλίας Καποδίστρια και του Σπύρου Βέργη, η εκδήλωση προσδοκά να αναβιώσει την παράδοση της βαρκαρόλας ενώ θα κλείσει τα μεσάνυχτα με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά που θα κεντήσουν τον έναστρο ουράνιο θόλο της Γαρίτσας!
Η εκδήλωση υλοποιείται με την συνεργασία του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Κόντρα Φόσσα», του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόλπου Γαρίτσας – Ανεμόμυλου, του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.), του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (Ν.Α.Ο.Κ.), του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας -Τμήμα Τροχαίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.

Συμμετέχουν:
Έλλη Καρύδη (υψίφωνος), Ανδρέας Γκούσης (βαρύτονος), Δέσποινα Μουρατίδη (υψίφωνος), «Χορωδία Μητροπόλεως» υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Γκούση και την συνοδεία της Μαργαρίτας Γουδέλη (αρμόνιο), «Brass Quintet»: Διονύσης Μαρτίνης (τρομπέτα), Τάσος Ασπιώτης (τρομπέτα), Άγγελος Κοσκινάς (κόρνο), Σπύρος Ρουβάς (τρομπόνι), Σπύρος Θύμης (τούμπα), «Ορχήστρα νυκτών εγχόρδων» υπό την διεύθυνση του Σπύρου Ρουβά: Γιάννης Τσοπάνογλου (μαντολίνο), Ελεάνα Σιμάτη (μαντολίνο), Απόστολος Βαλσαμάς (μαντολίνο), Αντώνης Ζερβόπουλος (μαντόλα), Γιάννης Κυριακούλης (μαντοτσέλο), Νίκος Μερτύρης (κιθάρα), Γιάννης Κουτάγιαρ (κοντραμπάσο), «Πολυφωνικός Χορός Γυναικών Κάτω Γαρούνα», φωνητικό σύνολο από φοιτητές της ειδίκευσης Διεύθυνση Παιδικής Νεανικής Χορωδίας του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου «Το Μαΐτζο» υπό την επιμέλεια της Χριστίνα Καλλιαρίδου: Δέσποινα Αλέξη (σοπράνο), Έλενα Κούστα (άλτο), Ερμής Πανόπουλος (τενόρο), Ευθύμης Κούκος (μπάσο), «Κερκυραϊκή Καντάδα & Μαντολινάτα», Σπύρος Βέργης (αφήγηση), και Ναταλία Καποδίστρια (κείμενα, σκηνοθετική επιμέλεια & αφήγηση).

Χορηγοί επικοινωνίας: «Ενημέρωση», «START», «Η Κέρκυρα Σήμερα», «Corfu press», «Corfu Stories», «Corfuland», «Corfu Chanel», «Κύμα fm», «ΝΕΟ 97,9», «Star fm», «Corfu news», «Άποψη», «Live News».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *