Ο Γιώργος Καρύδης για τα κυκλοφοριακά μέτρα

Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό. Η σημερινή δημοτική αρχή απέδειξε την αδυναμία της ν΄ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε καθημερινά σε όλους τους τομείς.
Το κυκλοφοριακό, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου της Κεντρικής Κέρκυρας, όχι μόνο δε βελτιώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά επιδεινώθηκε δραματικά. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι κύρια παράμετρος του κυκλοφοριακού αδιεξόδου.
Έτσι η δημοτική αρχή, παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, να απαιτήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού την παραχώρηση της χρήσης του ακάλυπτου και εγκαταλελειμμένου χώρου στη Λαϊκή Αγορά (δίπλα στο Νέο Φρούριο ) που μπορεί να φιλοξενήσει 300 θέσεις στάθμευσης-όπως γινόταν παλαιότερα , αδιαφόρησε.
Παράλληλα ενώ απέτυχε να δημιουργήσει περιφερειακούς χώρους στάθμευσης (λ.χ. χώρος Λυρικού Θεάτρου, εμπορικό κέντρο, Κουλίνες), μείωσε και τους υπάρχοντες χώρους, σε αρκετά σημεία της πόλης της Κέρκυρας, όπως οι οδοί Στεφάνου Παδοβά , Σταματίου Δεσύλλα, Δονάτου Δημουλίτσα, Σχολεμβούργου , παραλιακή Γαρίτσας προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ταυτόχρονα εγκατέστησε και σύστημα χρονοχρέωσης στο πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας!
Φθάσαμε δε σήμερα, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική συζήτηση και λήψη απόφασης και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία –λόγω κανονιστικού χαρακτήρα- στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή αυθαίρετα ν΄ανακοινώσει περιοριστικά κυκλοφοριακά μέτρα. Με αυτά απαγορεύεται από 24 Ιουλίου μέχρι 27 Αυγούστου και ώρες 7 μ. μ. με 12 τα μεσάνυχτα η προσέγγιση οχημάτων στη πόλη της Κέρκυρας!
Είναι αυτονόητο πως με τον τρόπο αυτό προκαλείται αφάνταστη ταλαιπωρία στις επαγγελματικές, εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες των δημοτών του Δήμου και όλων των κερκυραίων στη πόλη της Κέρκυρας. Στην ουσία αποκλείονται από τη πρόσβαση στη πόλη τους!
Επομένως είναι αναγκαίο ν΄ ανακληθεί άμεσα η παραπάνω αυταρχική και παράνομη ‘’απόφαση’’ και να συνεδριάσει άμεσα δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα.
Να δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, του Παλιού Λιμανιού και της παραλιακής ζώνης.
Να αφαιρεθούν τα κολωνάκια απαγόρευσης στάθμευσης στις οδούς που αναφέρονται παραπάνω.
Κατά τις ώρες αιχμής να υπάρξει υπηρεσιακή μέριμνα για την όσο το δυνατό ταχύτερη απεμπλοκή των δρόμων γύρω και πλησίον της πόλης από το μποτιλιάρισμα.
Να αξιοποιηθούν άμεσα οι περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, κυρίως για τους ξένους επισκέπτες στην πόλη.
Να ξεκινήσει άμεσα η δρομολόγηση υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης μέσα στη πόλη.
Να καθοριστούν οι προϋποθέσεις παράκαμψης της πόλης των βαρέων οχημάτων.
Πρώτα λαμβάνεις μέτρα και μετά θέτεις όρους και κανόνες.
Δεν θα πληρώσουν την ανεπάρκεια επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος οι κερκυραίες και οι κερκυραίοι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *