Εν αναμονή της επίκαιρης ερώτησης του Αλ.Αυλωνίτη για την εικόνα εγκατάλειψης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας και των υπολοίπων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εν αναμονή της Δευτέρας 21/11/2022, οπότε αναμένεται η απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη στην ερώτηση, που έχει καταθέσει ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης στη Βουλή, για την εικόνα εγκατάλειψης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας και των υπολοίπων αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, σήμερα δημοσιοποιήθηκε η απάντησή του για τη διακοπή χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ).

Η απάντησή του κ. Αυγενάκη, στην ερώτηση που κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου και συνυπογραφή και του βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρου Αυλωνίτη, είναι μνημείο αδιαφορίας για το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν καταργηθεί τα δωρεάν προγράμματα άθλησης από το 2021, με πρόσχημα τον ανασχεδιασμό και την αναδιάρθρωσή τους.

Το αποτύπωμα στην κοινωνία είναι εξόχως αρνητικό, καθώς οι ωφελούμενοι πολίτες στερούνται τις πολύτιμες για την υγεία και τη ζωή τους υπηρεσίες άθλησης, οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγκάζεται –αν μπορεί- να επωμιστεί ακόμη μία δράση, χωρίς να τις αποδίδονται οι ανάλογοι πόροι.

Ο κ. Υφυπουργός ούτε και αυτή τη φορά ενημέρωσε για τα πορίσματα και τις προτάσεις της επιτροπής που συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2021 για την αναμόρφωση των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους κι αρκέστηκε σε παράθεση στοιχείων, που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των «αρίστων», αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες ανάγκες με όρους «κόστους – ωφέλους», τους πολίτες ως απλούς αριθμούς, οδηγώντας σταθερά και με συνέπεια τις δημόσιες δωρεάν δομές και δράσεις σε πλήρη απαξίωση και κατάργηση.

Κατά τα λοιπά ο κ. Υφυπουργός διαπιστώνει «καθολική αναβάθμιση των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους», την ώρα που πρακτικά τα καταργεί αποσύροντας την χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, και κυρίως, δεν κομίζει καμία είδηση, τίποτα νεότερο στο δημόσιο διάλογο, αποφεύγοντας να δεσμευτεί στο είδος και στο σαφές χρονοδιάγραμμα των «μελλοντικών εξελίξεων που θα ωφελήσουν τους εμπλεκόμενους», όπως αρκείται γενικόλογα να αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *