Οι τραγικές συνθήκες άθλησης συνεχίζονται. Σεβαστείτε τους αθλητές. Γράφει ο Νίκος Μόσχος

Στις 26 Ιουνίου 2019 είχα αναφερθεί για τις τραγικές συνθήκες άθλησης του Στίβου στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας και είχα παρεξηγηθεί από την τότε πολιτική ηγεσία ,για την ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών , ώστε η επόμενη ηγεσία να βελτιώσει το Εθνικό Στάδιο.
Τα κύρια προβλήματα ήταν και είναι η κατασκευή του Σκεπάστρου η επιφανειακή αντικατάσταση του ταρτάν (ριτοπιγκ) ,η προμήθεια αθλητικού υλικού και ο ευπρεπισμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που είναι σε άθλια κατάσταση.
Με παρακλητικά έγγραφα συνεργασίας και βοήθειας , προς τους θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους και τις διοικητικές υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων που μας έπνιγαν ( και μας πνίγουν) , έπεφταν πάνω στο ότι το Στάδιο ανήκει στην Γ.Γ.Α , λες και δεν είναι της Κέρκυρας , της Ελλάδας , της Νεολαίας , της κοινωνίας και του Αθλητισμού η στο τι έκαναν οι προηγούμενοι τόσα χρόνια.
Δεν έφθανε όμως το καθημερινό μας μαρτύριο και η ταλαιπωρία με τις απίστευτα δύσκολες συνθήκες προπόνησης στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας ,όταν το Σάββατο 31 Μαρτίου το πρωί, μέλος της Διοίκησης του ΕΑΚ (για πάρα πολλά χρόνια) με απίστευτη συμπεριφορά παρουσία μου και γονιών , φώναζε να βγουν έξω από τον Στίβο (τον ανοικτό χώρο) οι αθλητές-ιες γιατί ο χώρος σφραγίστηκε και θα πάνε φυλακή. Και δεν θα πάνε φυλακή για την πλήρη εγκατάλειψη του Εθνικού Σταδίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια !!! , που προς τιμή του παραδέχθηκε ο προηγούμενος Πρόεδρος κ.Λυκούρης σε τηλεοπτική του δήλωση.
Πιστεύουμε ότι σύντομα εκτός από την κοινωνική δικαιοσύνη που ήδη τους έχει καταδικάσει , θα αποδοθούν ευθύνες και νομικά, στους υπευθύνους για όσα δεν έχουν κάνει και για όσα τραγικά αποφάσισαν.
Διαπίστωσαν ότι η κερκίδα έχει προβλήματα και αντί ήδη να είχαν ξεκινήσει έργα αποκατάστασης και επιδιόρθωσης , κάλυπταν τις φθορές και τα προβλήματα τα τελευταία 15 χρόνια με ψευδοροφές για να παίρνουν άδεια διεξαγωγής Αγώνων Ποδοσφαίρου.
Να σημειωθεί ότι στο 1/3 της κερκίδας το δυτικό μέρος (πλευρά δρόμου) έχει γίνει υποστύλωση με μεταλλικό σκελετό που στοίχισε 70.000 ευρώ από την Νομαρχία Κέρκυρας με Διευθυντή Τεχν. Υπηρ.
τον κ. Νικήτα Καραλή , εκ τοτε δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης στις κερκίδες.

Ο χλοοτάπητας καμένη γη για χρέη νερού προς τον Δήμο και όχι μόνον (αλήθεια είναι κοντά μας ??) λες και δεν είναι της κοινωνίας και του Δήμου της Κ.Κέρκυρας και δεν πρέπει να έχουμε ένα και μοναδικό Στάδιο με φυσικό χλοοτάπητα σε ολόκληρη την Κέρκυρα.
Κατάντια – Ντροπή.
Η Επιτροπή Ελέγχου μάλιστα με ευθιξία και υπευθυνότητα όπως επικαλούνται (αλήθεια νομίζουν ότι ο κόσμος τους πιστεύει ?) σφράγισε ολόκληρο το Στάδιο με απίστευτες τοποθετήσεις και απόψεις και με απαράδεκτους όρους.
Εμείς δεν γνωρίζαμε τίποτε μας έπιασαν αδιάβαστους , μάλιστα αρκετοί πρότειναν να καταφύγουν στην δικαιοσύνη με αγωγές ( ίσως έπρεπε να τους αφήσουμε , ποτέ δεν είναι αργά) διότι σφράγισαν ολόκληρο το Στάδιο , τον ανοικτό Στίβο ,τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, μάλιστα την επομένη των εκλογών άλλαξαν και τις κλειδαριές , το κυλικείο και την μικρή κερκίδα χωρίς να συντρέχουν λόγοι ασφάλειας.
Είχαν κακούς και κακοπροαίρετους συμβούλους που δυστυχώς τους εξέθεσαν όλους.
Έλλειψη σεβασμού , Άγνοια , κακία ,υποκρισία , εκδικητικότητα για τις συνεχείς αρνητικές κριτικές της Κοινωνίας για την πλήρη εγκατάλειψη του Σταδίου , παρά τις τεράστιες επιτυχίες των αθλητών -ιων του ΣΤΙΒΟΥ τα τελευταία χρόνια με Παγκόσμιο ρεκόρ , Παγκόσμιες , Πανευρωπαϊκές , Μεσογειακές, Βαλκανικές και δεκάδες Πανελλήνιες Νίκες, καταρρίψεις Πανελληνίων ρεκόρ και ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ με ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ και επιδόσεις Παγκοσμίου Επιπέδου.
Πανελλήνιος Θαυμασμός για τις επιτυχίες αλλά και καταδίκη για τις πρωτόγνωρες αποφάσεις τους.
Δυστυχώς για αυτούς που αποφάσισαν το σφράγισμα όλων των χώρων ενημερωθήκαμε από το απόρρητο (κατά την γνώμη τους) πόρισμα και πρέπει να μας απαντήσουν στα παρακάτω λογικά ερωτήματα :
1)Γιατί δεν δόθηκε παράταση λειτουργίας σύμφωνα με την ΚΥΑ μέχρι 31/8/2023 (και όχι μέχρι 31/12/2023 όπως γράφουν) ώστε να αποκατασταθούν ζημιές και ελλείψεις από την Διοίκηση του ΕΑΚ ?
Όπως είπε και ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας το 70% των Δημοσίων Κτιρίων , Σχολείων κ.α δεν έχουν μελέτες στατικής επάρκειας (όπως ζητάει η Επιτροπή ελέγχου) όμως δεν τα σφραγίζουμε , δεν τα κατεδαφίζουμε , παρεμβαίνουμε , διορθώνουμε , παρακολουθούμε.
2)Γιατί άλλαξαν μέλος της Επιτροπής χωρίς απόφαση και υπογραφή της κ.Περιφερειάρχη ; (την εξέθεσαν αδίκως)
3) Γιατί σφράγισαν τον ανοικτό Στίβο , το κυλικείο και τα Γραφεία του ΣΕΓΑΣ που δεν έχουν σχέση με την κερκίδα και είναι αυτοτελώς δομημένα ;
4)Γιατί δεν προσκλήθηκε για να ορισθεί μέλος της Επιτροπής Ελέγχου εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ , του αθλήματος Στίβου που καλλιεργείται στο Στάδιο , όπως προβλέπει ο Νόμος ;
5)Γιατί το Στάδιο παραμένει στην κατηγορία Γ1 , αφού δεν γίνονται πλέον αγώνες επαγγελματικού αθλητισμού (Ποδοσφαίρου) και ελέγχεται με τις αυστηρές προϋποθέσεις από την Περιφέρεια και την Αστυνομία, ενώ αν αλλάξει κατηγορία (που είναι και το σωστό) θα ελέγχεται από τον Δήμο , όπως το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο , που παρότι έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι κλειστοί χώροι η κ. Δήμαρχος υπέγραψε για την παράταση της λειτουργίας τους , (καλά έκανε) αρκεί να τα παρακολουθούν να παρεμβαίνουν και να τα διορθώνουν.
Αν γνώριζαν τις τραγικές συνέπειες της απόφασης τους και τις αρνητικές κριτικές , θα ένοιωθαν ενοχές και δέος. Αλήθεια έχουν καθόλου λογική και συναισθήματα ;
Έχουν να αντιμετωπίσουν όμως την περιφρόνηση , την απαξίωση, την αγανάκτηση , την αδικία από την Νεολαία και τους αθλητές-ιες που όπως προαναφέραμε για άλλη μια φορά σημείωσαν Πανελλήνιες διακρίσεις με επιδόσεις από τις καλύτερες στον Κόσμο για την ηλικία τους.
Να αναλογισθούν ότι αυτά τα παιδιά που αποτελούν πρότυπα για την Νεολαία όπως και κατά το παρελθόν , μπορεί να σημειώσουν διακρίσεις ώστε να ανυψωθεί η Ελληνική Σημαία και να ανακρουσθεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
Προς επιβεβαίωση των προσπαθειών τους η Παναγιώτα Δόση κατέκτησε το αργυρό Μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Κ.23 στο άλμα σε ύψος , που και αυτή βίωσε για πάνω από επτά χρόνια τις τραγικές συνθήκες του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας. Και έπεται συνέχεια επιτυχιών.
Και έπεται συνέχεια επιτυχιών.
Εμείς οι άνθρωποι του Στίβου υπηρετούμε την Νεολαία , τον Αθλητισμό και την Κοινωνία ευρύτερα , με αρχές κανόνες και αξίες με κάθε θυσία , με το σώμα και την ψυχή μας ( πρόσφατα πηδήσαμε τις μάντρες για να προπονήσουμε τους αθλητές-ιες μας) και θα αγωνισθούμε μέχρι τελικής δικαίωσης.
Ο ΣΕΓΑΣ (που εκπροσωπούμε) η αρχαιότερη Αθλητική Ομοσπονδία της Πατρίδας μας θα συνεργασθεί και θα είναι κοντά σε θεσμικούς, διοικητικούς και πολιτικούς φορείς όπως πάντα , αρκεί να υπάρχει Σεβασμός , ειλικρίνεια , αλήθεια όχι ψέματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Έχουμε ενημερώσει τον κ. Πρωθυπουργό που με ευγένεια αποδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να φθάσουν εδώ τα προβλήματα και ελπίζουμε ο Νέος Υπουργός να ξεκινήσει άμεσα την επίλυση των προβλημάτων του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας.
Το οφείλει η Πολιτεία για την πλήρη εγκατάλειψη τα τελευταία 25 χρόνια.
Προσοχή όμως από επιτήδειους και άσχετους, για να προστατεύσουμε την σωστή αξιοποίηση του Δημοσίου χρήματος και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος. Και οι διορισμένοι να μην ξεχνούν τις οδηγίες του κ. Πρωθυπουργού να μην έχουν αλαζονεία και έπαρση , να συνεργάζονται και να επιλύουν τα προβλήματα του Πολίτη και της Κοινωνίας.
Με ειλικρίνεια πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μεταλληνό και τους συνεργάτες του , που με επιστημονική τοποθέτηση , υψηλή ευθύνη , ευρύτητα σκέψεων απόψεων και προτάσεων αλλά και με πλούτο συναισθημάτων , ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση μας για να μας βοηθήσουν. Ίσως οι αρμόδιοι θα έπρεπε από την αρχή να ζητήσουν την βοήθεια τους αλλά δεν το έκαναν. Ποτέ όμως δεν είναι Αργά.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ
Νίκος Μόσχος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *