Πύρινη κόλαση στον Κουβαρά – Καίγονται σπίτια σε Ανάβυσσο, Λαγονήσι – Εκκενώνονται οικισμοί 

Πύρινος εφιάλτης σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Ανάβυσσο. Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.
Στον Κουβαρά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και καίει ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά από τον Κουβαρά έχει φτάσει στη Σαρωνίδα, σε ένα τεράστιο μέτωπο.

Κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε στο Open έχουν προκληθεί ζημιές σε οχήματα και σπίτια. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημα απολογισμός για ζημιές για την ώρα. Μάλιστα, σημειώθηκαν και εκρήξεις στην περιοχή, ενώ οι φλόγες καίνε και πυλώνες ρεύματος.

Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά και στο Λάγονήσι. Μύνημα από το 112 για το Λαγονήσι, στις 16.22
Η διαδρομη της φωτιάς
«Η φωτιά ξεκίνησε από τον Κουβαρά, πέρασε από τα Καλύβια, το Πάνειο Όρος, και τώρα μπαίνει στην Σαρωνίδα» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στον ΑΝΤ1.

Ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Τσιγαρίδας δήλωσε πως η φωτιά πλέον κατάφερε να περάσει στη Λεωφόρο Αναβύσσου και κατευθύνεται προς το Πανόραμα Σαρωνίδας.
«Υπάρχουν σπίτια που καίγονται»

«Μου λένε πως υπάρχουν σπίτια να καίγονται, εγώ δεν τα έχω δει γιατί δεν μπορώ να πάω πιο κάτω στον δρόμο», είπε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χ. Γκίνης, από την περιοχή του Πύργου του Μελισσουργού.

Λουτράκι: Εκτός ελέγχου η φωτιά

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με την φωτιά στο Λουτράκι, όπως δήλωσε στο Open ο Γιώργος Γκιόνης, Δήμαρχος Λουτρακίου.
«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εκκενώσαμε την κατασκήνωση, είναι ασφαλή όλα τα παιδιά, μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, να γνωρίζουν οι γονείς να μην ανησυχούνε. Δεν υπάρχουν τηλέφωνα. Έχουν κλείσει οι τηλεφωνικές γραμμές», είπε ο κ. Γκιόνης και σημείωσε πως: «Αδειάζουμε τώρα και ένα κέντρο αποκατάστασης. Βγάζουμε ανήμπορους ανθρώπους από τα σπίτια, προσπαθούμε να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια»
Στο Λουτράκι εκκενώθηκαν 3 κατασκηνώσεις
Νέες διακοπές κυκλοφορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε νέες διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής.

ΕΙδικότερα, διακοπη κυκλοφορίας ανακοινώθηκε:
1. Επί της Λεωφόρου Λαυρίου από τη Λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
2. Επί της λεωφόρου Αναβύσσου, από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.
3. Στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου απο το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς Κουβαρά.
4. Στη Λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
5. Στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και στη Λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
6. Στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και στη Λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

– Μαρτυρία κατοίκου στο Λαγονήσι: «Έχουμε εγκαταλείψει το σπίτι μας, αρκετοί κάτοικοι είναι στην παραλία»

«Η έκταση είναι πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Η φωτιά έχει καβαλήσει όλο το βουνό. Υπάρχει πολύς άνεμος και κάνει περιδινήσεις. Πάρα πολύς καπνός, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Πολύ δύσκολη κατάσταση», περιέγραψε, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN ο Νίκος Φραγκής, κάτοικος Λαγονησίου. Όπως είπε αρκετοί κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία, ενώ στη λεωφόρο Καλυβίων έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά από αμάξια. «Έχουμε εγκαταλείψει το σπίτι μας. Δεχθήκαμε ένα μήνυμα πριν από περίπου μισή ώρα. Είμαστε στην παραλία τώρα. Είναι αρκετοί κάτοικοι. Αυτή τη στιγμή έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα στη λεωφόρο Καλυβιών. Κατεβαίνουν όλοι προς την παραλία».

– «Έχει ξεφύγει στο βουνό η φωτιά»

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open, o αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης αναφέρει πως:
«Δυστυχώς η φωτιά έχει ξεφύγει από την λεωφόρο Λαυρίου προς το βουνό. Είναι ενδιάμεσα στα σύνορα Λαυρωτικής και Σαρωνικού. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Προσπαθούμε να την πιάσουνε αλλά φυσάνε πολλοί δυνατοί άνεμοι. Ακόμα δεν έχει απειλήσει σπίτια αλλά είναι πολύ κοντά. Πνέουν ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφόρ».

– Η Δήμητρα Ράπτη, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, εξέφρασε στο Mega την ανησυχία της για την έκβαση της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. «Η φωτιά μέσα σε μία ώρα έφυγε από τη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος του οικισμού Πέτα. Πέρασε πάνω από κατοικημένη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο σπίτι που να έχει καεί», δήλωσε. Καίγονται σπίτια στην Ταμπουριά.

ΠΗΓΗ:sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *