Η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων τίμησε για την σημαντική εκπαιδευτική του προσφορά τον π. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Τηλέμαχο Γαβαλά.

H παρουσία του στα εκπαιδευτικά δρώμενα χαρακτηρίζεται από διαρκή ενεργητικότητα, μια ακούραστη δράση, που αληθινά δε συναντάμε συχνά στο δημόσιο τομέα. Πάντα στο μυαλό του κάτι σχεδίαζε να υλοποιήσει αμέσως μετά το τέλος του προηγούμενου εγχειρήματός του.

Εκείνο που τον ξεχωρίζει νιώθω πως είναι το γεγονός ότι κατάφερνε να είναι δάσκαλος αληθινός, δηλαδή δάσκαλος όχι με τη διδαχή και τη διδασκαλία, αλλά με την προσωπική στάση και συμπεριφορά του. Η διακριτική παρουσία του χωρίς πολλά λόγια αλλά κυρίως και πρωτίστως με έργα αποτελούσε αναμφίβολα το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές του αλλά και για τους συναδέλφους, τους γονείς, για όλους.

Επί σειρά ετών προσπάθησε να διδάξει στους μαθητές και στις μαθήτριές την αξία της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αξιοκρατίας.

Σήμερα από τη θέση του συνταξιούχου εκπαιδευτικού καλείται να πράξει ακριβώς το ίδιο, γιατί ίσως περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται, φωτεινούς και ενεργούς πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *