Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη με 43άρια

Το «καυτό» σκηνικό του καιρού δε μας εγκαταλείπει τις επόμενες μέρες, παρά την μικρή κάμψη των θερμοκρασιών, ενώ από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας έρχεται νέο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 43 βαθμούς.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παρόλο από σήμερα (16/7) αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ο υδράργυρος θα παραμείνει στο «κόκκινο» την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα μας προϊδέασε για ένα νέο κύμα καύσωνα που θα κάνει την εμφάνισή του από την Πέμπτη αφού ο υδράργυρος θα «πιάσει» και πάλι τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, όπως εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς, εκείνο που «σώζει» τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής -όπου καταγράφηκαν σήμερα χαμηλότερες θερμοκρασίες- είναι η θαλάσσια αύρα που ρίχνει τον υδράργυρο πιο χαμηλά.

Η ΕΜΥ προχώρησε το Σάββατο (15/7) στην επικαιροποίηση του δελτίου για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών.

Η ΕΜΥ επισημαίνει ότι από την Κυριακή (16/07) έως και την Τετάρτη (19/07) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και οι ετησίες άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη (20-7-2023) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και σε καθημερινή βάση θα γίνεται τοπική και χρονική επικαιροποίηση των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν καθώς και των περιοχών που θα επηρεαστούν.

Από τη Δευτέρα (17-7-2023) έως την Τετάρτη (19-7-2023) η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ανατολικά αλλά θα ανέβει στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά 41 βαθμούς Κελσίου
στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη (20/7) κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 41-43, στα νησιά του Ιονίου τους 39-41, στα νησιά του Αιγαίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *