Στέφανος Πουλημένος: Δυστυχώς ουραγοί! Στο 5,54% το ποσοστό ανακύκλωσης!

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του αντιδημάρχου Καθαριότητας για τα θέματα ανακύκλωσης των απορριμμάτων, από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΕΞΑΡΧΗΣ – Δύναμη Ευθύνης και Δημιουργίας», σημειώνονται τα εξής:
«Ο παράδεισος ανακύκλωσης που περιγράφει στη δήλωση – απάντησή του ο αρμόδιος επί της καθαριότητας αντιδήμαρχος, δημιουργεί εύλογα την απορία για το αν ζούμε πραγματικά στον ίδιο τόπο.
Τα επίσημα στοιχεία των επιδόσεων στην ανακύκλωση, δείχνουν το ποσοστό καθηλωμένο στο 5,54%! Στο ποσοστό δηλαδή που, δυστυχώς, κατατάσσει τον Δήμο μας μεταξύ των ουραγών ανά την χώρα.
Αλλά και το κρίσιμο μέγεθος των επιπλέον δαπανών αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων, ελλείψει ουσιαστικής ανακύκλωσης, είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης. Πόροι 8.646.868 ευρώ που θα υπηρετούσαν τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών, στραγγίστηκαν από τον δημοτικό προϋπολογισμό, κατά την τριετία 2020-2022 και μεταφέρθηκαν για την κάλυψη του ελλείμματος στη διαχείριση απορριμμάτων.
Η απουσία των στοιχείων αυτών από την απάντηση του αντιδημάρχου δεν μπορεί, ωστόσο, να καλύψει την πικρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Τις εικόνες που μας πληγώνουν και μας ντροπιάζουν και την πλήρη απαξίωση των όποιων προσπαθειών για διαλογή στην πηγή. Με τους περισσότερους μπλε κάδους να αδειάζονται, μπροστά στα μάτια μας, στα κοινά απορριμματοφόρα και να παίρνουν το δρόμο για την Κοζάνη και τελικά να πληρώνουμε τα απορρίμματα χρυσά!
Οι παρηγορητικές εξαγγελίες ότι αυτά που δεν έγιναν στα 4 χρόνια, θα γίνουν τώρα, στην εκπνοή της δημοτικής περιόδου, γεννούν νέα ερωτηματικά στα οποία, αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *