Ηχητικό σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με προβλήματα όρασης από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Ένα σύγχρονο ηχητικό σύστημα για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης που τους επιτρέπει να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία εγκατέστησε στα Γουβιά, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Ο Δήμος Κ. Κέρκυρας για τρίτη συνεχή χρονιά δίνει τη δυνατότητα και τη χαρά σε άτομα με πρόβλημα όρασης να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα και να κολυμπήσουν με πλήρη αυτονομία.

Στην διαδικασία εγκατάστασης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Υγείας και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ανδρέας Σκούπουρας.

Σημειώνεται ότι στις 10 με 14 Ιουλίου θα εγκατασταθούν 5 seatrac.
Επίσης θα υπάρξει ενημέρωση για τις παραλίες που βρίσκονται αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης.

Το ηχητικό σύστημα αποτελείται από:

-Πίνακα Καθοδήγησης με τηλεκοντρόλ που επιτρέπει τον εντοπισμό των ορίων της ακτής και την επιστροφή στην παραλία. Διαθέτει επίσης θέσεις για την απόθεση – παραλαβή μπαστουνιού και πετσέτας, με ιδιαίτερα σύμβολα αφής, για την αναγνώρισή τους.

-Σημαδούρες στη θάλασσα με ηχητικούς μηχανισμούς που οριοθετούν τα σημεία κολύμβησης και επιτρέπουν τον προσανατολισμό. -Φορητή μονάδα που λαμβάνει σήματα κινδύνου και μεταδίδει προειδοποιητικά σήματα ανάγκης σε περίπτωση κλήσης από τους χρήστες.

-Φάρους εδάφους με εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα αφής (δελφίνι, αστερίας, άγκυρα κ.α.) που επιτρέπουν στους χρήστες τον εντοπισμό της θέσης τους στην παραλία και διαθέτουν ένδειξη κατειλημμένης θέσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *