Πραγματοποιήθηκε στις 4, 5 & 6 Νοεμβρίου 2022, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων στην Λευκωσία της Κύπρου.

Αρχικώς οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν στις 4/11 κοινή συνεδρίαση με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο υπό την Προεδρία του Προέδρου της Ολομέλειας κ. Δημήτρη Βερβεσου και του Προέδρου του Παγκύπριου κ. Χριστου Κληρίδη. Στην συνεδρίαση αυτή οι παριστάμενοι σύνεδροι, παμψηφεί ενέκριναν κοινό ψήφισμα για την καταδίκη της 48χρονης Τουρκικής κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, καθώς και για την επιθετικότητα της Τουρκίας. Στη συνέχεια συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν τους νομικούς αμφοτέρων των Κρατών, όπως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η αναβάθμιση των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός του πειθαρχικού δικαίου, η καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης κλπ. Η συνεδρίαση έληξε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ολομέλειας & Παγκύπριου.

Την επόμενη ημέρα 5/11 το πρωί η Ολομέλεια και ο Παγκύπριος, διεξήγαγαν κοινή εκδήλωση με τίτλο «Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο». Στην εκδήλωση μίλησαν 3 π. Πρωθυπουργοί της Ελλάδος (με οπτικοποιημένο μήνυμα) κ.κ. Τσιπρας, Σαμαράς & Παπανδρέου, ενώ παρόντες και ομιλητές ήταν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Στεφη Δράκου, η οποία μετέφερε μήνυμα & χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιαδη, ο υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδος καθηγητης κ. Αγγελος Συρίγος, ο π. Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Ναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολακης, οι 3 υποψήφιοι Πρόεδροι της Κύπρου για τις εκλογές του 2023 κ.κ. Νεοφυτου, Μαυρογιάννης και Χριστοδουλίδης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβεις διαφόρων Κρατών, ο Διευθυντης της αγγλόφωνης έκδοσης της Καθημερινής κ. Αθανάσιος Ελλις κ.α. Την εκδήλωση συντόνισαν οι Πρόεδροι κ.κ. Βερβεσός και Κληρίδης.

Το μεσημέρι ακολούθησε κατάθεση στεφανου από τους κ.κ. Βερβεσο & Κληρίδη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία, όπου είναι ενταφιασμένοι όλοι οι Έλληνες (Ελλαδίτες) πεσόντες κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. Μετά την κατάθεση στεφανου άπαντες οι παριστάμενοι έψαλλαν τον εθνικό μας ύμνο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, υπό την Προεδρία του κ. Βερβεσου, συνεδρίασε η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συζητώντας σοβαρά ζητήματα του νομικού κόσμου, όπως ενημέρωση Προέδρου για τρέχοντα θέματα, εξελίξεις σε σχέση με το αίτημα τροποποίησης του άρθρου 187ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), ασφαλιστικά και οικονομικά προβλήματα του κλάδου, Νομική βοήθεια, Κτηματολόγιο κλπ.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 6/11 τα 2 σώματα Ολομέλειας και Παγκύπριου, επισκέφτηκαν την Αμμόχωστο, το Μνημείο Αχυρώνα Λιοπετριου (όπου ο Προεδρος του ΔΣΚ Γιαννης Κοντος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλογου Αμμοχωστου κ. Σταύρο Μαυρομάτη. Σημειώνουμε ότι ο ΔΣΚ με τον ΔΣ Αμμοχωστου έχουν αδελφοποιηθεί, επι Προεδρίας ΔΣΚ του κ. Χρύσανθου Σαρλη), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Αμμοχωστου στη Δερύνεια (όπου ο Προεδρος κ. Βερβεσος τίμησε τις εκεί παρούσες, την μητέρα του Τασου Ισαακ και την αδελφή του Σολωμου Σολωμου, των δυο παιδιών που σκοτώθηκαν βάναυσα από τους Τούρκους το 1996) κ.α., οπότε και έτσι έληξε το 3ημερο αυτών των σημαντικότατων εκδηλώσεων, το οποίο κατέληξε σε σοβαρότατα συμπεράσματα και αποφάσεις, όχι μόνο για το Νομικο κόσμο Ελλάδος και Κύπρου, αλλά και για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *