Έργα αποκατάστασης δρόμων σε Σταυρό και Καστανιά – Επίσκεψη της Δημάρχου Μ. Υδραίου

Επίσκεψη στις περιοχές Σταυρού και Καστανιάς πραγματοποίησε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου προκειμένου να αξιολογήσει έργα αποκατάστασης που πραγματοποιούνται εκεί με στόχο την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων στις συγκεκριμένες τοπικές Κοινότητες.
Η Δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον χωρικό Αντιδήμαρχο Γιάννη Σερεμέτη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο, παρουσία και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, επεσήμανε ότι η επίσκεψή της στις εν λόγω παρεμβάσεις, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της δημοτικής αρχής για αποκατάσταση ζημιών αλλά και τη διασφάλισης της ασφάλειας και της ευημερίας των κατοίκων, διατηρώντας τη φυσική ομορφιά όλων των περιοχών του Δήμου.
Τα έργα αποκατάστασης καθιζήσεων και κατολισθήσεων, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο έργων που χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου
Οι παρεμβάσεις αυτές, αφορούν τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης αλλά και έργα αποκατάστασης καθιζήσεων. Οι εργασίες προχωρούν απρόσκοπτα τόσο στις Κοινότητες Σταυρού και Καστανιάς ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και έργα στις Δημοτικές Ενότητες Παρελίων και Παλαιοκαστριτών.
Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το Δήμο από το 2021, είναι δεκάδες και ήδη έχουν βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια.
Η Μ. Υδραίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο που έχει σημειωθεί και να ενημερωθεί εκτενέστερα για τις τεχνικές σταθεροποίησης, τα μέτρα ενίσχυσης πρανών κ.α., που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους έργα αποκατάστασης. Αυτά τα μέτρα αποδεικνύονται αποτελεσματικά στην αποτροπή περαιτέρω μετακίνησης του εδάφους και στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας των πληγεισών περιοχών.
Η επίσκεψη έδωσε επίσης την ευκαιρία στην κ. Υδραίου να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής και να ακούσει τα θετικά σχόλιά τους σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης αλλά και τις προτάσεις τους.
Η Δήμαρχος, τόνισε τη σημασία του προληπτικού σχεδιασμού και των επενδύσεων σε υποδομές για την προστασία από ανάλογους πιθανούς κινδύνους. “Έχουμε δεσμευτεί για την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων μας. Έχουμε αφιερωθεί στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Αυτά τα έργα αποκατάστασης, που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό μας για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο δημοτικό και αγροτικό μας δίκτυο, αποτελούν απόδειξη της αποφασιστικότητάς μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις κατά μέτωπο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *