Τραγωδία ανοικτά της Πύλου: Στους 59 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο -Φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους

Ανείπωτη τραγωδία ανοικτά της Πύλου, καθώς, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο με το αλιευτικό σκάφος έχουν φτάσει τους 59.

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος. Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, ενώ πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 400.

Τεράστια επιχείρηση για το ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Πύλου / INTIME
Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου: Στην Καλαμάτα μεταβαίνει εκτάκτως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ναυάγιο ανοικτά της Πύλου: Τεράστια κινητοποίηση σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Κυπαρισσία και Σπάρτη
Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Τεράστια επιχείρηση για το ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Πύλου / INTIME
Οι 100 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου μετά από μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας στήθηκε ειδικός χώρος για να τους υποδεχθεί.

Τεράστια επιχείρηση για το ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Πύλου / INTIME

Νωρίτερα, τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με Super Puma στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν κάποια παθολογικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι σοβαρά. Κανείς τους δεν μιλάει αγγλικά.

Σε ετοιμότητα η Καλαμάτα για την περίθαλψη των διασωθέντων
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών και των φορέων στην Καλαμάτα για την περίθαλψη και τη φροντίδα των μεταναστών που διασώθηκαν.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, «έχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης 14 μετανάστες».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από όμορους νομούς, αλλά και από την Αθήνα». Επίσης, ο Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι «έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πρόχειρος χώρος φιλοξενίας των μεταναστών στις παλιές αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, μέχρις ότου ληφθεί απόφαση για τη μετακίνηση των μεταναστών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο δήμος έχει ανοίξει τον χώρο που υπάρχει στο λιμάνι της πόλης, ενώ έχει φροντίσει, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα, να έλθουν στρώματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειάζεται».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εγκατασταθεί παροχή νερού, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, τέντες, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση για την παρασκευή και τη διανομή φαγητού στους μετανάστες».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *