Ο Στέφανος Γκίκας για την φωτιά στον Άγιο Γεώργιο

Η ξαφνική καταιγίδα προξένησε  ένα δυσάρεστο συμβάν, αφού κεραυνός φαίνεται ότι έπεσε στη στέγη του ΙΝ Αγίου Γεωργίου στο Π. Φρούριο και προξένησε πυρκαγιά στην στέγη.
Βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές εκεί, μαζί με την ηγεσία της ΠΥ Κέρκυρας και ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών, την Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας  Μερόπη Υδραίου και ισχυρές δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του Δήμου.
Σε λίγες ώρες και με την έλευση των γερανοφόρων οχημάτων του Δήμου και ιδιωτών, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τον επαγγελματισμό του, όπως και στο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Όμως επιθυμώ ιδιαίτερα να εξάρω την με αυτοθυσία προσπάθεια του προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων, που σε κάποιες περιπτώσεις σκαρφαλωμένο στο τέμπλο, απομάκρυνε τις ιερές εικόνες και τα υπόλοιπα κειμήλια του Ναού, υπό τον συντονισμό της προϊσταμένης κας Ρηγάκου. Εύγε!
Τώρα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει σε σωστικές παρεμβάσεις και άμεση επισκευή της στέγης και φυσικά να τοποθετηθεί ξεχωριστό αλεξικέραυνο στον Ναό, γιατί όπως φάνηκε, τα δύο υπάρχοντα σε υψηλότερα σημεία δεν «τράβηξαν» τον κεραυνό.
Έχω ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ Γιώργο Διδασκάλου, την πρ. Υπουργό Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Τουρνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *