Γιώργος Καλούδης: “Ζητάμε δικαιοσύνη”

Πριν από λίγο καταθέσαμε ως Δήμος Βόρειας Κέρκυρας για λογαριασμό και  του λαικού Κινήματος “SAVE ERIMITIS” στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το Υπόμνημα συνοδευόμενο από  τα συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία για να διασώσουμε τον Ερημίτη. Τα νομικά επιχειρήματα σας τα έχω γνωστοποιήσει  ως τίτλους.  Ο επίλογος του Υπομνήματός μου :

“Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι,

Ο πλανήτης μας βιώνει έντονα τη κλιματική αλλαγή, την κλιματική κρίση εξ αιτίας του βιασμού του φυσικού περιβάλλοντος, με τα συνακόλουθα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές κλπ.).

Το φυσικό περιβάλλον δεν ανήκει σε μας, τους διαχειριστές του σήμερα, είναι δανεισμένο από τις επόμενες γενιές.

 

Ο απείρου φυσικού κάλλους Ερημίτης είναι ο τελευταίος παράδεισος της Κέρκυρας.

 

Δεν ανήκει στους Κερκυραίους,  δεν ανήκει στους Έλληνες αλλά ανήκει στις επόμενες γενιές, στους αγέννητους των επόμενων εκατοντάδων  χρόνων, από τους οποίους ουδείς μπορεί να τον στερήσει.

Το Δικαστήριό Σας, με τη μακρά παράδοσή της νομολογίας του, αναγόμενη στην παρακαταθήκη του φωτισμένου Δικαστή Μιχάλη Δεκλερή, είναι ο ασφαλέστερος εγγυητής της προστασίας του Συντάγματος και εν προκειμένου του δικαιώματος στο φυσικό περιβάλλον έναντι κάθε προέλευσης αυθαιρεσιών.

Η απείρου φυσικού κάλλους περιοχή του  Ερημίτη, πέραν του οικοσυστήματος που συντηρεί, αποτελεί αέναη πλουτοπαραγωγική πηγή της Κέρκυρας και ολόκληρης της Ελλάδας, προσελκύοντας στη Βόρεια Κέρκυρα ήπιο και όχι μαζικό τουρισμό. Είναι ο τόπος που μπορεί ο κάθε ένας Έλληνας ή αλλοδαπός επισκέπτης με ένα καΐκι ή με μία βαρκούλα να γνωρίσει μία παραδεισένια γωνιά της Κέρκυρας.

Για την κοινωνία της Κέρκυρας είναι σκανδαλώδης η τιμαριοποίηση και πώληση σε μια εταιρεία ξένων συμφερόντων και μάλιστα έναντι μόλις δύο περίπου εκατομμυρίων ευρώ των Ο.Τ. του Ερημίτη, ενώ το αρχικό σχέδιο που είχε επικυρωθεί από το Δικαστήριό Σας προέβλεπε την παραχώρηση μόνον δικαιώματος επιφανείας! Όπως σκανδαλώδης είναι η ποινική και αστική ασυλία των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, που λαμβάνουν τις αποφάσεις αυτές χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου τους από τη Δικαιοσύνη.

Ζητάμε, τέλος, να ληφθεί υπόψη από το Δικαστήριό Σας ότι η αλβανική ακτή είναι  σε απόσταση μόλις 2.650 μέτρων από το ακίνητο του Ερημίτη, η δε πώλησή του σε εταιρεία ξένων συμφερόντων εγείρει ερωτήματα εθνικής ασφάλειας. Ουδείς δύναται να γνωρίζει τις επιδιώξεις των ξένων ιδιοκτητών, τη στιγμή, μάλιστα, που στην απέναντι αλβανική ακτή, επιδιώκεται η εκδίωξη των Ελλήνων μειονοτικών της Χειμάρρας από τις πατρογονικές τους εστίες με πρόσχημα – και εκεί – την ανάπτυξη τουριστικών σχεδίων!

ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.”

Και είχαν το απύθμενο θράσος Μπιάγκης, Τησαρχόντου, Στογιάννος, Σουέρεφ , Γιαννούληδες και Σία να μην απαντούν επί της ουσίας της πολιτικής αλλά να καταφέρονται προεκλογικά αισχρά εναντίον μου. Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα τους ! Να πούμε για την ομάδα του  κουμπάρου Θόδωρου ;

Ο Γιώργος Καλούδης σταθερά και ασυμβίβαστα με τη Κέρκυρα και τον Λαό αυτοί περιβαλλοντοφάγοιΕρημιτοφάγοι, δίπλα στον Μητσοτάκη και τον Άδωνι (ως οι δημοσιευθείσες και άλλες ανέκδοτες φωτογραφίες,  στις δίκες) και με το Κολωνάκι.

Εάν ζούσε ο Αντρέας δεν θα τους άφηνε να περνούν ούτε έξω από τα γραφεία του άλλοτε ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *