Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου

«Η προ λίγων ημερών άνανδρη και φασιστική επίθεση κατά του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα από κάθε δημοκρατικό πολίτη και η ανοχή της πολιτείας σε τέτοιου είδους φαινόμενα θα πρέπει να είναι μηδενική», τόνισε εισαγωγικά ο Μιχάλης Κατρίνης, για να συνεχίσει σε σχέση με το δυστύχημα των Τεμπών και τις προσπάθειες επιμερισμού και διάχυσης των ευθυνών από την πλευρά της κυβέρνησης:

Για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, όλοι έχουν διαχρονικά ευθύνη, όχι όμως την ίδια.
Η μεγάλη, κύρια και κεντρική ευθύνη ανήκει στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνει τέσσερα ολόκληρα χρόνια παραμονής στην εξουσία.
Δε χωρούν δικαιολογίες. Δεν μπορεί το παρελθόν, να αποτελεί το μόνιμο και αιώνιο άλλοθι αδιαφορίας, αδράνειας και απραξίας για την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να βγαίνει και να λέει, ότι δεν γνώριζε την κατάσταση και ότι δεν άκουσε τις κραυγές αγωνίας των εργαζόμενων του σιδηροδρόμου, ούτε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων.
Ο κόσμος ζητάει ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης και απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει και όχι αυτή να εξαντληθεί στους εργαζόμενους, όπως επιχειρήθηκε πολιτικά από την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας

Αναφερθείς στην προοπτική συγκυβερνήσεων, μετά τις εκλογές, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή: το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κόμμα διαμαρτυρίας. Για εμάς, το μέτρο της στάσης μας είναι η ευθύνη για τον λαό και τον τόπο.
Ειδικά σ’ αυτήν τη συγκυρία, στην οποία το πολιτικό σκηνικό του τόπου παρουσιάζει μεγάλη καμπή, απαιτείται μια πολιτική αντίδραση και μια νέα μέθοδος διακυβέρνησης.
Ζητούμε από τους πολίτες τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστούμε ο πολλαπλασιαστής των αλλαγών που όλοι θέλουμε να γίνουν, επιτέλους, στη χώρα.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει με «μοίρασμα υπουργείων», χωρίς προγραμματικό περιεχόμενο, ούτε βέβαια με πολιτικές καταγγελιών και ‘’λιθοβολισμού’’ απ’έξω.
Γι’ αυτό και θα επιδιώξουμε να υπάρξει κυβερνητική λύση, από τις πρώτες κιόλας εκλογές, από τη στιγμή που είναι απολύτως σαφές ότι οι αλαζονικές προσεγγίσεις για αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αποτελούν οριστικά παρελθόν.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι την ‘’αποτελεσματικότητα’’ της αυτοδύναμης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη την έχουν βιώσει ήδη οι Έλληνες πολίτες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *